Смажений рис з грибами і мясом і овочами на сковороді

Як смачно зробити Смажений рис з грибами і м’ясом і овочами на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Рис басматі 1/2 стакан 🍚
2 Яйця-3шт 🥚
Часник 1-2 зубчики 🧄
Морквина 1-2шт 🥕
Цибуля 1шт 🧅
Чілі 1/2-1шт 🌶️
Імбир невеликий шматочок
Печериці 4-5шт
Пучок зеленого цибулі
Пучок кінзи 🌿
Соєвий соус
Устричний соус
Кунжут для подачі
Рослинна олія

Смажений рис з грибами і м’ясом і овочами на сковороді покроковий рецепт

1. На сковороду або сотейник наливаємо трохи олії, висипаємо рис, вливаємо склянку води, перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо на слабкому вогні до повного зникнення вологи, не проспіть момент, щоб рис не підсмажився. Даємо йому повністю охолонути, в результаті повинен вийти розсипчастий рис. Краще таку заготовку зробити заздалегідь 😉

2. Цибулю і моркву нарізаємо на кубики. Часник, чилі і імбир дрібно шаткуємо. Печериці нарізаємо на кубики побільше ніж лук і морква, вони сильно зменшаться. Зелений лук теж заздалегідь нарізаємо. На рослинній олії, на сильному вогні швидко обсмажуємо всі овочі і гриби, крім зеленого лука.

3. Додаємо рис, зелений лук, 2ст.л. устричного соусу, 1ст.л. соєвого соусу і все ретельно перемішуємо. За необхідності можна додати трохи води. Відсуваємо рис до країв сковороди, розбиваємо в центр яйця, частково підсмажуємо, змішуємо з рисом і доводимо до готовности.

4. Прикольна подача: змащуємо невелику чашку рослинною олією, щільно набиваємо рисом і перевертаємо на тарілку. Посипаємо кунжутом і листочками кінзи і налітаємо, приємного апетиту. P. S. Якщо можете дотягнутися до глив або шиітаке, спробуйте використовувати их.