Конвертики з курячої грудки з сиром фета, перцем і томатним соусом

Як смачно зробити Конвертики з курячої грудки з сиром фета, перцем і томатним соусом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сказати, що це смачно – нічого не сказати. Сочнейшая куряча грудка з сиром фета всередині і соус….ох, який це соус!

Інгредієнти

✅куряча грудка – 0,5 кг;
✅сік лимона ~1 ст. л;
✅сир фета – 100 г;
✅перець болгарський-1/2 шт;
✅томати шматочками або у власному соку – 400г;
✅кінза або базилік ~ 4 гілочки (якщо використовуєте кінзу, то можна взяти побільше);
✅маслини б/к – 10-12 шт;
✅часник-2 зубчики;
✅цукор- 1 ч. л;
✅сіль, перець
✅ шпажки або зубочистки

Конвертики з курячої грудки з сиром фета, перцем і томатним соусом покроковий рецепт

1. Курячу грудку ріжемо уздовж (якщо велика). Відбиваємо не дуже тонко, щоб не порвати. Скроплюємо соком лимона, трохи підсолюємо. Сир фета розминаємо виделкою, додаємо половину базиліка або кінзи. На край курячої грудки викладаємо приблизно 2 ч. л. начинки, накриваємо іншим краєм і скріплюємо зубочистками.

2. Розігріваємо рослинне масло з розчавленими зубчиками часнику і обсмажуємо на сильному вогні курячі конвертики до зарум’янювання (~ по 1-2 хвилині з кожної сторони). Відправляємо конвертики в розігріту до 180 градусів духовку ~ на 15 -20хвилин. Тим часом готуємо соус. Перець нарізаємо невеликими кубиками. Маслини нарізаємо колечками.

3. В тій же сковороді, де смажили грудку (часник прибрати) обсмажуємо болгарський перець, через 3-4 хвилини додаємо томати, цукор, сіль перець. Трохи уварюють. Додаємо маслини і решту зелень базиліка або кинзы.

4. Готуємо ще пару хвилин. Курячу грудку дістаємо з духовки, даємо їй 5 хв відпочити під фольгою і подаємо з соусом.

Відео рецепт 👇