Грецька запіканка Пастицио справжня лазанья з макаронами

Грецька запіканка Пастицио справжня лазанья з макаронами простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

– фарш 400 гр.
– макарони букатіні 300 гр.
– лук 1 шт.
– часник 2 зубчики
– кориця 1 паличка або 1/2 ч. ложки меленої
– лавровий лист 1 шт.
– сіль
– перець мелений 1/3 ч. ложки
– томатна паста-2 ст. ложки
– молоко жирне 500 мл
– масло вершкове 35 гр.
– борошно 3 ст. ложки
– мускатний горіх 1/3 ч. ложки
– сир 130 гр. (якісний сир, який добре плавиться)
– сухий базилік (орегано, чебрець)
– масло рослинне

Грецька запіканка Пастицио справжня лазанья з макаронами покроковий рецепт

1. Для соусу болоньєзе подрібнену цибулю обсмажуємо. Додаємо мелений перець. Викладаємо в сковороду фарш (у мене свинина+яловичина), розбиваємо грудочки, смажимо до зміни кольору м’яса. Додаємо томатну пасту, часник, сіль 2/3 ч. ложки, корицю і лавровий лист. Перемішуємо, вливаємо 200 мл гарячої води. Вогонь зменшуємо до мінімального і готуємо під кришкою 20 минут.

2. Для соусу бешамель розпускаємо в сотейнику вершкове масло і 2 ст. ложки рослинної. Обсмажуємо борошно 3-4 хвилини. Порціями вливаємо гаряче молоко, весь час розмішуючи соус. Додаємо дрібку солі, мускатний горіх. Якщо не вдалося уникнути появи грудочок, перебиваємо соус заглибним блендером. Варимо, помішуючи, на слабкому вогні, поки соус не загусне до кремоподібного состояния.

3. Букатіні варимо до напівготовності (на 5 хвилин менше рекомендованого на пачці часу), зливаємо, додаємо трохи оливкової олії і перемішуємо. Сир натираємо на крупній тертці. Збираємо пастицио. У вогнетривку форму викладаємо 2/3 макаронів. На макарони весь м’ясний соус.

4. Посипаємо сиром, залишаючи небагато. Розподіляємо залишилися макарони. Заливаємо їх бешамелем. Посипаємо рештою сиру. Зовсім трохи посипаємо сухим базиліком. Ставимо в холодну духовку, включаємо на 180 градусов.

5. Запікаємо до рум’яної скоринки (у мене на це пішло 30 хвилин). Після 15 хвилин запікання я відключила верхній тен духовки, можна прикрити верх фольгой.

6. Залишаємо страву у вимкненій духовці ще на 20 минут.