Запечена курка з рисом духовці, це відмінний вечерю. Розсипчастий рис і соковита курка, а ще смак і аромат просто неймовірні.
Інгредієнти
– курка (у мене було приблизно 500 гр бердышек без шкіри)
– 1 середня цибулина
– 1 морква
– Рис (обов’язково довгозерний) – 2 склянки
– Вода/бульйон
– Сіль, улюблені спеції
– Сир фета
Запечена курка з рисом в духовці покроковий рецепт
1. Курку маринуємо в ол. олії, солі (приблизно 1/2 год л) та прянощі (приправа для курки/м’яса, паприка, часник сушений, італійські трави). Дрібно ріжемо цибулю і моркву, обсмажуємо до мягкости.
2. У великій жароміцної ємності перемішуємо з промитим рисом (обов’язково довгозерний) і вливаємо воду/бульйон (у співвідношенні 1:2, тобто 2 склянки рису і 4 склянки води).
3. Додаємо сіль (приблизно 1/3 год л). Зверху викладаємо курку, накриваємо фольгою і готуємо близько 40-45 хв при 190С. Потім ще 10-15 хв без фольги, я додала трохи сиру Фета.
Відео рецепт 👇