Запечена риба тріска з хрусткою скоринкою в духовці Гордона Рамзі

Як смачно зробити Запечена риба тріска з хрусткою скоринкою в духовці Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 4 філе:

1 ціле філе тріски без шкіри (або будь-якої іншої білої риби), близько 700г
Оливкова олія для змащування дека
Часточки лимона для подачі

Для скоринки:
75 г вершкового масла
75 г волоського горіха
75 р свіжих панірувальних сухарів
Терта цедра 1 великого лимона
75 г свіжого тертого сиру Пармезан
Морська сіль і мелений чорний перець

Для соусу:
500 мл рибного бульйону
200 мл нежирного крем-фрешу
3 столові ложки каперсів
Невеликий пучок дрібно нарізаної петрушки

Запечена риба тріска з хрусткою скоринкою в духовці Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Спочатку зробіть скоринку з волоських горіхів, лимона і пармезану. Наріжте вершкове масло дрібними кубиками і покладіть в кухонний комбайн. Додайте волоські горіхи, панірувальні сухарі, лимонну цедру, дві третини пармезану, трохи солі і перцю, потім збивайте все, поки суміш не стане однородной.
2. Перевірте тріску на наявність кісток, видаливши все, що знайдете, пінцетом. Викладіть філе на злегка змащений маслом деко з антипригарним покриттям шкірою вниз і приправте. Викладіть паніровку рівним шаром поверх риби. Охолодіть протягом 20 хвилин, поки скоринка не стане твердой.
3. Розігрійте духовку до 200°C. Посипте зверху залишилися пармезаном і запікайте протягом 20-25 хвилин, поки скоринка не стане золотистою і хрусткою. Тим часом приготуйте соус. Налийте бульйон в невелику каструлю або сотейник і доведіть до кипения.
4. Готуйте на сильному вогні близько 10 хвилин, поки він не увариться на дві третини. Зніміть з вогню, збийте крем-фреш з увареним бульйоном. Поверніть на слабкий вогонь і варіть 5-10 хвилин, поки не отримаєте консистенцію легкої сметаны.
5. Перед подачею додайте в соус каперси, петрушку і спробуйте на сіль. Викладіть тріску на сервірувальне блюдо з соусом. Подавайте з скибочками лимона.