Японські пельмені гедзе з куркою і свинячим фаршем на сковороді

Як смачно зробити Японські пельмені гедзе з куркою і свинячим фаршем на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Спочатку це блюдо придумали в Китаї, а потім полюбили і в Японії. Так ось гедз — це варіант японських пельменів. Думаю, що всі хто хоч раз побував в японському ресторані, пробували японські пельмені. Це одне з блюд азіатської кухні, яка подобається всім.
Адже по суті це звичайні пельмені, з тією лише різницею, що начинку для них готують з додаванням деяких традиційних азіатських продуктів. Гедз мають ніжне, тонке тісто, пікантний, яскравий часниково-кунжутно-імбирний смак і аромат, чим і відрізняються від звичних нам пельменів.
Є ще одна відмінність гедз від інших подібних виробів: їх прийнято обсмажувати. Викладають на сковороду з нагрітою олією, денцем вниз, наливають окріп, накривають сковороду кришкою і тримати до випаровування рідини. Коли вода випаровується, дінці гедз підрум’янюють її до бажаної рум’яності і подають так, щоб було видно рум’яний бік.
Я вже якось готував гедз з саморобного тесту, в нельзяграм є рецепт, а сьогодні я розповім як приготувати японські пельмені з готового тіста, яке сьогодні можна вільно купити по інтернету в спеціальних магазинах азіатської кухні.
Його виробляють в Кореї, Китаї і Японії, я волію працювати з японським, воно тонке, міцне і ніжне у вигляді круглих коржів. Це дуже зручно, в морозилці завжди є готове тісто, яке потрібно поступово розморозити помістивши його в холодильник, і приготувати тільки фарш.

Інгредієнти

Отже, готове тісто для гедз упаковка — 30 шт;

Для начинки:
Куряча грудка — 250 г;
Свинячий фарш — 250 г;
Капуста білокачанна молода або китайська капуста — 100 г (використовувати без кочерыжек);
Зелена цибуля — великий пучок (можна замінити на ріпчаста, але рубати дуже дрібно, щоб встиг приготуватися);
Гриби шиітаке — 5 шт (або сушений деревне китайський гриб муер — жменя);
Часник — 2-3 зубчики;
Корінь імбиру — 8 г;
Кінза — пучок;
Крохмаль кукурудзяний — 1 ч. л.;
«Саке» (рисове вино) або «Мірін»(солодкий аналог саке — 2 ст. л. (якщо ні, можна додати солодкий рисовий оцет);
Устричний соус — 2 ст. л.;
Соєвий соус — 2 ст. л.;
ароматне масло Кунжутне — 1 ст. л.;
Чорний перець — 1/2 ч. л.;
Тростинний цукор — 1 ч. л.;
Сіль — за смаком, якщо необхідно.

Для соусу:
Соєвий соус — 3 ст. л.;
Рисовий оцет — 2 ст. л.;
Соус «Світ чилі» — 1 ч. л.;
Кунжутне масло — 1 ч. л.;
Для гостроти можна додати порошок васабі — на кінчику ножа, або соус «Шрірача» — 1 ч. л.;
Обсмажені насіння кунжуту — 1 ст. л.

Японські пельмені гедзе з куркою і свинячим фаршем на сковороді покроковий рецепт

1. Для начинки нарубати ножем курячу грудку в фарш (можна разом зі свининою прокрутити через м’ясорубку). Часник, імбир добре подрібнити ножем або натерти на дрібній тертці). Капусту нарізати дуже тонкою соломкою. Кінзу і зелений лук подрібнити. Фарш змішати з усіма інгредієнтами в однорідну масу. Накрити плівкою в контакт, трохи охладить.

2. Тісто відкрити, перекласти в пластиковий контейнер з кришкою, щоб воно не подсыхало. Готові вироби також краще перекласти в контейнер з кришкою, щоб тісто не тріскалося. Тепер найголовніше: Краю заготовки з тіста змочити у воді і зробити 4 защипи віялом як на відео. В одержаний кишеню покласти начинку(13-14 р).
3. З’єднати краї, видаляючи весь повітря. Вирівняти спинку пельменів. Трохи зігнути у вигляді півмісяця. На сковороді розігріти 2 ст. л. рослинної олії, викласти пельмені так, щоб між ними залишався простір і злегка обсмажити на плоскому боці до появи легкого рум’янцю (на 7 з 9).
4. Потім влити 70 мл води і відразу ж накрити кришкою, зменшити вогонь до 4-5, томити 6 хвилин під кришкою до повного випаровування рідини. Якщо заморожені вироби, води 100 мл, протягом 10 хвилин томити під кришкою. Готові пельмені викласти так, щоб було видно рум’яний бок.
5. Для соусу:
З’єднати всі інгредієнти для соусу, перемешать.
6. Подавати гедз гарячими в супроводі зазначеного вище соусу, «кунжутного» соусу або соусу тонкацу.

7. Важливо! Якщо ви хочете відчути, ніж за смаком відрізняються японські пельмені від росіян — придбайте всі зазначені інгредієнти, вони доступні і довго хранятся.

Відео рецепт 👇