Домашня лазанья з фаршем та сиром у духовці

Улюблена ЛАЗАНЬЯ. Кожен раз готую трошки по-різному і завжди можна язик проковтнути. Домашня лазанья з фаршем та сиром у духовці простий рецепт.

Інгредієнти

(у мене три шару на форму 35см./2,5 л.)

✔️Листи для лазаньї – 9-12 шт. (орієнтуйтеся по розміру форми)
✔️Моцарелла (м’яка в расоле) – 250 р. (2 пакети)
✔️Пармезан тертий – 100 р.

Соус Болоньєзе:
✔️Фарш (свинина 50%/яловичина 50%) ☝️краще не полінуйтеся і зробіть самі – 700 р.
✔️Ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.
✔️Морква (велика) – 1 шт.
✔️Протерті томати – 500 мл
✔️Сушений базилік – 1 ст. л.
✔️Сіль/перець

Соус Бешамель:
✔️Вершкове масло – 70 р.
✔️Борошно – 3 ст. л. з гіркою
✔️Молоко – 700 мл
✔️Сіль – 1 ч. л.
✔️Мускатний горіх – 1/4 ч. л.

Домашня лазанья з фаршем та сиром у духовці покроковий рецепт

1. Готуємо м’ясний соус Болоньєзе 🙌. ⠀ На добре розігрітій сковороді з оливковою олією обсмажуємо пару хвилин фарш (до білого). Потім солимо, перчимо. Додаємо дрібно порізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин. Додаємо томати, посипаємо базиліком, при необхідності досолює і тушкуємо під кришкою на повільному вогні (у мене 3) 40-50 хвилин до густого м’ясного соусу.👌 ⠀
2. А поки готуємо соус Бешамель 🙌. ⠀ В ковшике або невеликій каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла. Додаємо сіль і борошно, відразу ж швидко та інтенсивно перемішуємо і потроху вливаємо молоко, не перестаючи добре заважати, щоб не утворилися грудочки. Додаємо мускатний горіх і зменшуємо температуру (у мене 3). Варимо приблизно 10-15 хвилин до загустіння. ⠀
3. Збираємо лазанью 🙌. ⠀ > Дно форми для запікання змащуємо трохи соусом Бешамель ⠀ > укладаємо Поверх 3-4 листи для лазаньї ⠀ > Знову змащуємо соусом Бешамель ⠀ > Потім зверху м’ясний соус Болоньєзе ⠀ > Посипаємо моцарелою (рвемо на шматочки руками) і тертим пармезаном ☝ сиру повинно вистачити на 3 шари, більшу частину залишаємо на самий верхній шар ⠀ > Далі знову 3-4 листи для лазаньї ⠀ > Соус Бешамель ⠀ > Соус Болоньєзе ⠀ > Моцарелла і пармезан ⠀ > Останні листи для лазаньї ⠀ > Решту соусу Бешамель ⠀ > Залишився соус Болоньєзе ⠀ > Щедро посипаємо моцарелою і пармезаном. ⠀
4. Накриваємо фольгою й запікаємо в розігрітій до 170°C духовці 25-30 хвилин, потім знімаємо фольгу і ще 25-30 (всього 50-60 хвилин).