Мясо з картоплею і цибулею в духовці

Як смачно зробити М’ясо з картоплею і цибулею в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. М’ясо краще вибирати не пісне, добре якщо це буде шматок свинини або курячі стегна.

Інгредієнти

М’ясо – 600 р
Картопля – 600 г
Цибуля – 2 шт
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений , суха аджика
Яблучний оцет – 50 мл
Рослинне масло – 2-3 ст. л.

М’ясо з картоплею і цибулею в духовці покроковий рецепт

1. Нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо м’ясо в миску. Цибулю нарізаємо кільцями. Додаємо. Солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції, у мене це суха аджика. Яблучний оцет і трохи рослинного масла. Добре перемішуємо, стискаючи руками, щоб цибуля пустив сок.

2. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися години 1,5 – 2. І відразу заллємо водою дерев’яні шпажки. Нехай лежать в воді, поки маринується м’ясо. Це робиться для того, щоб в духовці палички не горели.

3. Картопля очищаємо, нарізаємо тонко і викладаємо у форму для запікання. Солимо і я ще додаю краплину рослинної олії. М’ясо нанизуємо на шпажки, чергуючи з луком.

4. Викладаємо поверх картоплі. Крапельку води вливаємо, накриваємо фольгою й запікаємо в духовці при 180°С 45 хвилин. Хвилин через 10 можна прибрати фольгу, щоб м’ясо підрум’янилося. Це дуже смачно!

Відео рецепт 👇