Запіканка сирна ягідна з йогуртом і манкою

Як смачно зробити Запіканка сирна ягідна з йогуртом і манкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Добре смачне ранок 🤍 Люблю приготувати з вечора і є холодну з холодильника з чашкою гарячої кави або чаю👌
Колір залежить від ягід (найяскравіший дає чорна смородина, лохина, чорниця), можна взяти будь-ягідне пюре і додати натуральні барвники, якщо від ягід колір не надто інтенсивний виходить) Дуже довго я сир взагалі не любила, а після 30 мені прям постійно хочеться чогось сирного )) Дуже люблю сирники і запіканки, а Ви?) Яке найулюбленіше блюдо з сиру ?

Інгредієнти

сир-500г
йогурт натуральний густий 200г
ягідне пюре (у мене мікс з голубики/чорниці/чорної смородини) 200г
яйця 5шт (300г)
манка 110г
150г цукор (можна більше, якщо любите якнайсолодше)
ванільний цукор-10г
масло вершкове 1стл (змастити чашу)

Запіканка сирна ягідна з йогуртом і манкою покроковий рецепт

1. манку Залити йогуртом та ягідним пюре, залишити на 30 хвилин. Розділити яйця на білки і жовтки (обов’язково!). Жовтки збити блендером, манку з йогуртом і сир в крем, якщо сир з брикетів, то можна просто все перемішати виделкою або вінчиком. Вбити білки з цукром в пишну массу.
2. З’єднати обидві суміші лопаткою. Чашу змастити маслом, викласти масу, хаотично покласти ложкою журавлинний соус. Готувати в мультиварці, режим «ЗАПІКАНКА». Остудити в чаші!
3. Обов’язково. І краще на ніч прибрати в холодильник, щоб потім все акуратно дістати, допомагаючи собі лопаточками силіконовими з двох сторін. Можна готувати в духовці приблизно 1-1,5 год на 160С і тоді краще в рознімної форме.