Картопляні коржі на сковороді з зеленню простий рецепт: вони просто шалені ❤️🔥👏🏻⠀
Інгредієнти
▫️3-4 середніх картоплини
💡 В готовому вигляді і після очищення повинно вийти 400 г❗картоплі
▫️120 г борошна + ще для замісу
💡 У автора 80 гр нутовой + 40 гр борошна з тапіоки, можна використовувати пшеничне борошно
▫️1 ч. л. розпушувача
▫️1/2 або 3/4 ч. л. солі
▫️1 щіпка мускатного горіха
▫️1 ст. л. масла + ще для смаження
▫️1/3 склянки нарізаного зеленого цибулі
⠀
💚 За бажанням можете додати в тісто 2-3 зубчики пресованого часнику
Картопляні коржі на сковороді з зеленню покроковий рецепт
1. Відваріть картоплю в шкірці до готовності в підсоленій воді, потім злийте воду, дайте картоплі охолонути і очистіть його. Розімніть картоплю в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль, мускатний горіх, олія і зелений лук. Спочатку перемішайте ложкою, потім замісіть тісто руками.
2. Замішуючи додавайте борошно до тих пір, поки тісто не перестане бути липким. Розділіть тісто на 6-8 частин (залежно від бажаної товщини) і скрутіть їх в кульки. З допомогою качалки розкачайте кожну кульку між 2 листами пергаментного паперу (див. відео).
3. Змастіть маслом і розігрійте велику а/п сковороду на середньому вогні. Викладіть корж на сковороду і готуйте корж на середньому вогні близько 2-4 хвилин, потім переверніть її і готуйте ще 1-2 минуты.
4. Покладіть приготовлену корж на тарілку і накрийте кухонним рушником. ⠀ За бажанням змастіть коржі невеликою кількістю часникового масла, посипте свіжою зеленню і насолоджуйтеся!
Відео рецепт 👇