Кекс з лохиною і меренгою

Як смачно зробити простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для тесту:
✔️3 яйця
✔️150 г цукру
✔️150 г вершкового масла
✔️50 г натурального йогурту
✔️170 г пшеничного борошна
✔️ цедра 1/2 лимона
✔️ 10 г розпушувача

Для начинки:
✔️300 г чорниці
✔️ 1ч.л кукурудзяного крохмалю

Для меренги:
✔️100 г яличного білка
✔️200 г цукру

Кекс з лохиною і меренгою покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло добре збити з цукром, краще міксером, потім по одному додати яйця, йогурт і продовжити збивати до отримання однорідної маси. Борошно просіяти з розпушувачем, змішати рідкі інгредієнти з сухими, додати цедру.

2. Лохину помити, висушити, додати 1 ч. л крохмалю, перемішати і обережно ввести в готове тісто. Форму злегка змастити маслом і застелити пергаментом, вилити тісто, розрівняти і випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 минут.

3. Готовність перевірити шпажкою. Дати кексу охолонути, тим часом приготувати меренгу, спочатку збивши білки до утворення піни, поступово додаючи цукор збивати до стійких піків і повного розчинення сахара.

4. Покрити меренгою остиглий кекс і припекти горелкой.

Відео рецепт 👇