Як смачно зробити Плов на рослинному маслі з яловичиною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Готую вже давно плов тільки так!😊 Підгледіла всі тонкощі в однієї прекрасної узбечки на ютюбі 👌 Завжди виходить чудово смачно, навіть з самим звичайним, недорогим рисом!
Інгредієнти
🔹️Яловичина 700 гр
🔹️Рис-400гр
🔹️Морква-500 гр
🔹️Цибуля-300 гр
🔹️Сіль, вода (приблизно 800 мл)
🔹️Олія рослинна приблизно 200 мл,
🔹️спеції для плову (зіра, барбарис, чорний перець суміш спецій для плову)
🔹️Цілі головки Часнику і гострий перець за смаком
Плов на рослинному маслі з яловичиною покроковий рецепт
1. Цибулю нарізати півкільцями, моркву брусочками, м’ясо на невеликі шматки, головкм часнику і гострий перець добре промити.. часник очистити від верхнього шару, але залишити цілим; Для приготування плову краще використовувати товстостінний посуд. Розігріваємо, наливаємо масло і бажано побільше, потім додаємо цибулю і обсмажуємо його на великому вогні до піджаристого кольору, далі додаємо м’ясо, обсмажуємо разом також на великому вогні приблизно 10 хвилин;
2. Тепер черга моркви, перемешиваеми і додаємо сіль і спеції, знову перемішуємо і через 5-7 хвилин додаємо воду, щоб вода покривала м’ясо з морквою. і тушкуємо також на великому вогні до готовності м’яса. У цей час ретельно промиваємо рис до прозорої води (ЦЕ ВАЖЛИВО!!!);
3. Далі пробуємо на смак м’ясо, воно має бути готове… і тоді додаємо рис і розподіляємо його по поверхні казана, слідом заливаємо воду, вона повинна покривати рис на одну фалангу безіменного пальця, також додаємо цілі головки часнику і перець, вогонь і раніше великий, чекаємо поки почне википати вода;
4. Коли води залишиться зовсім трохи…потрібно зробити отвори в рисі ложечкою, зменшити вогонь на мінімум і закрити кришкою…так потрібно довести рис до готовності приблизно 10-15 хвилин; тепер вимикаємо вогонь, накриваємо казан рушником і даємо плову настоятися ще 10 минут.