Запечена паста з сиром, фаршем індички і томатним соусом простий рецепт. Зіті – це різновид пасти у вигляді трубочок, яка за своєю формою нагадує товсті спагетті. Але знайти її не так просто, тому зі спокійною душею замінюємо її на пенне (пір’я). Я приготувала пасту з індичкою, але можна додати і гриби, і сосики, і ковбасу, і м’ясо, і шпинат. А можна залишити тільки томатний соус і сыыыр. Багато сиру!
Інгредієнти
• 250г зити пасти (пенне)
• 250г фаршу індички
• 250г сиру рікотти
• 425г томатного соусу
• 250г тертої моцарелли
• 5ст.л тертого пармезану
• 1/2 середнього цибулі
• сіль, перець, сушений часник за смаком
Запечена паста з сиром, фаршем індички і томатним соусом покроковий рецепт
1. На невеликій кількості рослинного масла злегка обсмажуємо дрібно рубаний цибулю, додаємо часник сушений і фарш. Солимо, перчимо. Обсмажуємо до готовності. Вливаємо томатний соус і 1/3 склянки води, тушкуємо 1-2 хв і прибираємо з вогню. ⠀
2. Відварюємо в підсоленій воді пасту до стану аль денте (дивіться інструкцію на упаковці). Зливаємо воду. ⠀ До фаршу додаємо рікотту, перемішуємо до однорідності, потім пасту і перемішуємо. ⠀
3. Викладаємо у форму половину тіста, зверху посипаємо половиною сирів. Потім другий шар пасти і сиру. ⠀ Ставимо випікатися в духовку на 180° на 25 хв. ⠀ Прикрашаємо свіжим базиликом.