Як зробити баклажан Запечений з томатами, сиром і часником в духовці простий рецепт. Ода баклажанів або так, баклажанів! Я дуже люблю баклажани і люблю саме запечені. Як відомо, при смаженні баклажани пристрасно вбирають масло, тому запечені баклажани вважаються більш дієтичними і відрізняються смаком від смажених. Що говорити про запеченому сирі? З ним будь-яке блюдо стає смачнішим. Тому, поки триває сезон баклажанів, завжди готую це страви і вам раджу.
Інгредієнти
1 баклажан 🍆
1 томат 🍅
1 зубчик часнику 🧄
80гр – сиру сулугуні
2 ст. л. — сметани 20%
сіль, перець, оливкова олія
баклажан Запечений з томатами, сиром і часником в духовці покроковий рецепт
1. Баклажани нарізаємо вздовж, натираємо сіллю і оливковою олією. Відправляємо в духовку на 35 хвилин при 180С;
2. Готуємо начинку: сир натираємо на крупній тертці, сметану поєднуємо з натертим зубчиком часнику і сіллю;
3. Змащуємо баклажан соусом, прокладаємо слайсы томату і зверху викладаємо сир;
4. Запікаємо ще близько 15 хвилин, поки сир не подрумянится.
Відео рецепт 👇