Як зробити Домашні в’ялені томати в олії на зиму рецепт простий. Найпопулярніший продукт осені – в’ялені томати! Хто не любить брускетту на сніданок? На підсмаженому тості, з сирним сиром, яйцем пашот і ними. В’яленими томатами! Максимально екологічно і корисно! Купувати в’ялені томати в магазинах можна, але не потрібно. По-перше, це ціна. Маленька баночка коштує як кілька відер помідор. От скажіть, треба вам таке?! По-друге, готується це блюдо всього 30-40 хвилин. Причому наявність сушарки для овочів зовсім необов’язково. По-третє, для приготування потрібно всього лише три інгредієнти. Яких, розповім нижче. А з вас як зазвичай збереження, щоб не втратити цей диво-рецепт (такого ви точно ніде не знайдете), і лайк мені за старання))
Інгредієнти
томати
масло
пряні трави
Домашні в’ялені томати в олії на зиму покроковий рецепт
1. Помідори сорту Черрі або будь-які дрібні нарізаємо навпіл (для Черрі) або на четвертинки (для помідор крупніше). Видаляємо серцевину і насіння. З них до речі можна приготувати класний соус. Помідори викладаємо на сушарку або килимок для випічки, у кого що есть.
2. Посипаємо пряними травами (їх можна використовувати будь-які на ваш смак) і залишаємо сушитися в сушарці на 10-12 годин або в духовій шафі при 100 градусах 1-3 години (дивіться, щоб помідори не пересохли.
3. Вони повинні лише злегка зів’янути). Коли помідори готові, готуємо баночки і їх стерилізуємо (беріть маленькі банки близько 300 грам). Нагріваємо, але не кип’ятимо соняшникова і оливкова олія (обсяг ваших баночок) у співвідношенні 1:1.
4. У банки щільно викладаємо томати, заливаємо гарячим маслом і закриваємо кришкою. Залишаємо остуджуватися. Зберігаємо в холоді – небудь комора, або холодильник. І насолоджуємося!) Не забудьте додати а закладки, що не потерять!