Домашня шаурма з індичкою в піті з соусом дзадзікі

Домашня шаурма з індичкою в піті з соусом дзадзікі простий рецепт. Шаурма або шаверма? Як правильно? Не буду втручатися у вічне протистояння двох ідеологічних шкіл вуличної кухні і піду третім тернистим шляхом справжнього самурая — зроблю гірос практично з нуля.

Інгредієнти

На 4 піти
— 400 г борошна
— 200 мл води
— 10 г цукру
— 7 г дріжджів
— 5 г солі

М’ясо
— 800 г стегна індички
— 1 ч. л. орегано
— 1 ч. л копченої паприки
— 2 ч. л. чорного перцю
— 2 ч. л. солі
— листя з 1-2 гілочок розмарину
— 4 з. крупно нарізаного часнику
— 3-4 шпажки
— 1 міцне яблуко

Соус дзадзікі
— 200 мл грецького йогурту
— 1 огірок
— 1 з. подрібненого часнику
— пара гілочок петрушки
— щіпка солі

Топінги
— 1 помідор
— ¼ червоного цибулі
— пара гілочок петрушки
— картопля фрі

Домашня шаурма з індичкою в піті з соусом дзадзікі покроковий рецепт

1. Піта
1. Змішайте в мисці дріжджі, цукор і воду, залиште в теплому місці на 15 хв
2. В окремій мисці змішайте борошно і сіль, влити дріжджову суміш і вимісити до однорідності. У вас повинно вийти однорідне туге тісто.
3. Скачайте в кулю, поверніть в миску, накрийте плівкою і залиште на 1 годину в теплому місці.
4. Розділіть тісто на 4 частини, скачайте в кульки, накрийте рушником і залиште на 15 хв
5. Розкачайте кожну частину тіста товщиною 2-3 мм.
6. Випікайте в духовці, розігрітій до 240 р, на зворотній стороні листа по 1-2 хвилині з кожної сторони.
7. Покладіть коржі на тарілку, накрийте рушником і дайте повністю остыть.
2. М’ясо 🍖
1. Очистіть м’ясо, наріжте тонкими пластами, перекладіть в миску, додайте спеції, перемішайте, накрийте плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 1 годину.
2. Розріжте яблуко навпіл, застроміть в одну з половинок шпажки, наколіть на них м’ясо і притисніть другою половиною яблука.
3. Поставте м’ясо вертикально на деко і приберіть в духовку, розігріту до 200 м, на 45 хв.
4. Дістаньте, накрийте фольгою і дайте відпочити 10 мин.
3. Соус 🥒
1. Натріть огірок, перекладіть в сито, присипте сіллю, залишити на 5 хв, відіжміть. Сік нам не знадобиться.
2. З’єднайте всі ингредиенты.
4. Збірка 🥙
Рясно змастіть піту соусом, додайте м’ясо, додайте нарізаний помідор, червоний лук, петрушку і картопля фри.