Індійські коржики Доса з вівсянки, буряків і перцю чилі простий рецепт.
Інгредієнти
стакан – 240 мл
🟣 1 стакан вівсяних пластівців
🟣 1/2 склянки рисового або нутовой борошна
🟣 1 середня буряк
🟣 2-3 маленьких перцю чилі
🟣 Шматочок імбиру (~2,5 см)
🟣 1 год л зіри/кмину або за смаком
🟣 Сіль за смаком
🟣 Вода по мірі необхідності
Індійські коржики Доса з вівсянки, буряків і перцю чилі покроковий рецепт
1. Буряк відварити або приготувати на пару. ⠀ У сковороду додати вівсяні пластівці і обсмажити 2-3 хвилини. ⠀ Додайте обсмажені вівсяні пластівці, борошно і зіру в кавомолку і подрібніть в дрібний порошок.
2. Додати варений буряк, перець чилі і імбир в блендер разом з невеликою кількістю води і подрібніть в однорідну пасту. ⠀ ⠀ Тепер змішайте сухі і вологі ингредиенты.
3. Додати 1-1,5 склянки води, поки суміш не придбає консистенцію рідкого тіста. ⠀ Дайте йому відпочити протягом 5 хвилин. ⠀ ⠀ Розігрійте а/п сковороду з невеликою кількістю масла.
4. У центр влийте тісто, круговими рухами розподіліть його по сковороді. ⠀ Зверху на млинець теж додайте трохи масла і готуйте з двох сторон.
Відео рецепт 👇