Пишні оладки на кефірі з содою і яйцем без дріжджів

Секрет пишних оладок! Секрет в хорошому кефірі, який потрібно підігріти, додавання соди і в тому, що тісто не треба перемішувати перед випіканням. Як зробити пишні оладки на кефірі з содою і яйцем без дріжджів рецепт простий.

Інгредієнти

– кефір 3,2 % — 500 мл
— яйця — 1 шт.
— цукор — 30 г
— ванільний цукор — за бажанням
— сіль — 1 щіпка
— борошно — 400 г
— сода — 1/2 ч. л.
— сметана — для подачі
— варення — для подачі

Пишні оладки на кефірі з содою і яйцем без дріжджів покроковий рецепт

1. Кефір підігріти на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Буквально до початку першого бурління. У мисці злегка збити віночком яйце з цукром і солью.

2. Тонкою цівкою влити кефір в яєчну суміш, збиваючи. Додати частинами муку. Тісто має вийде досить густе. Додати соду, перемішати, накрити рушником і залишити на 20 минут.

3. не перемішувати. Обсмажувати на середньому або слабкому вогні з одного боку без кришки і з другої сторони з крышкой.

Відео рецепт 👇