Італійський томатний суп на вершках

Італійський томатний суп на вершках простий рецепт класикою 🥫🍅 Сьогодні я ділюся з вами італійської класикою, трохи присмачений американської ноткою (гриль-чіз). Це феєричної поєднання, від якого всі будуть в повному захваті і якщо ви нагодуйте цим своїх гостей, то про вас підуть легенди…

Інгредієнти

•Протерті Томати – 2 л.
•Цибуля ріпчаста – 150 р.
•Часник – 4 зубчики
•Базилік свіжий – невеликий пучок
•Вершки жирні – 150 мл
•Вершкове масло – 2 ст. л.
•Цукор – 2 ст. л.
•Сіль/Перець – по 1 ч. л.
•Улюблені спеції – за бажанням
•Овочевий/Курячий бульйон – 250 мл

Інгредієнти для овочевого бульйону:
•Цибуля ріпчаста – 1 шт.
•Морква – 1 шт.
•Селера – 1 стебло
•Часник – за бажанням
•Запашний перець горошком – 1 ч. л.
•Лавровий лист – 2 шт.
•Вода – 1 л

Інгредієнти для сендвіча гриль-чіз:
•Улюблений хліб – 2 скибочки
•Сир Чеддер – 50-70 р.
•Сир Брі – 50 р.
•Вершкове масло – 30 р.

Італійський томатний суп на вершках покроковий рецепт

1. овочі Наріжемо для бульйону, відправимо в каструлю і заллємо холодною водою, як закипить вода додамо сіль. При утворенні пінки – прибираємо.
варимо Бульйон 30-40 минут.

2. Переходимо до приготування супу. Дрібним кубиком наріжемо лук і часник, листя базиліка загортаємо в трубочку і наріжемо тоненькою смужкою. Цибулю і часник обсмажимо до рум’яного кольору і заллємо томатами, ви можете використовувати будь-які консервовані томати, вони можуть бути цільними, подрібненими або протертими як у мене. Важливо, щоб були без шкірки і зайвих добавок, тільки томати. Доводимо масу до кипіння і варимо на середньому вогні 10 хвилин, після чого додамо цукор, сіль, перець, свіжий базилік, також ви можете додати улюблені спеції і добре перемешиваем.
3. Поступово заливаємо бульйон в суп (~250-300 мл) і знову перемішуємо.
Накриваємо каструлю кришкою і варимо на середньому вогні 30 минут.

4. Через 30 хвилин, знімаємо з вогню і заливаємо жирними вершками, після чого закриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15.

5. Поки суп настоюється приготуємо гриль-чіз, це буде феєричне доповнення до супу. Для цього беремо 2 скибочки хліба і щедро присипаємо тертим сиром, бажано використовувати 2-3 види улюблених сирів. Хліб змастимо вершковим маслом і відправляємо на сковорідку. Перші хвилини смажимо на середньому вогні, щоб сир встиг розплавиться і трохи пізніше збільшимо вогонь для додання хрусткої скоринки. Обсмажуємо по 5 хвилин з кожної стороны.
6. Переходимо до сервіровці. Ополоником наливаємо суп у тарілку і прикрасимо сиром моцарелла, листям базиліка і тонкою цівкою заллємо оливковою олією. Подаємо з гриль-чіз, який сміливо можна буде вмочати в суп.
7. Якщо ви використовуєте цілісні томати, то вам необхідно буде пробити суп блендером, робіть це помірно, не важливо перестараться.

Відео рецепт 👇