Гарбузовий крем-суп з печеними овочами з помідорами

Як смачно зробити Гарбузовий крем-суп з печеними овочами з помідорами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Наскільки цей густий суп буде пряним, залежить від ваших спецій, можна зробити дуже пряний, так і гоструватий або з натуральним смаком запечених овочів.

Інгредієнти

1.2 кг гарбуз (необроблена)
5 помідорів
1 цибулина (не очищати від лушпайок)
4 великих зубчики часнику (неочищених)
500 мл бульйону
2 столові ложки оливкової олії
60 мл вершків (або кокосового молока)
сіль за смаком
мелений чорний перець за смаком
1/2 чайної ложки сушеного орегано
1/2 чайної ложки чилі (або менше, якщо ви віддаєте перевагу м’який смак)
1 чайна ложка меленої куркуми
1/2 чайної ложки меленого кмину

Гарбузовий крем-суп з печеними овочами з помідорами покроковий рецепт

1. Встановити духовку на 190°С. Гарбуз нарізати на шматочки з шкіркою (насіння не прибираю, після запікання вони легко выскребаются). Помідори вимити і розрізати навпіл по горизонтали.
2. цибулю Розрізати уздовж навпіл (разом із зовнішньою шкіркою), часточки часнику не очищати, викласти у фольгу і щільно згорнути. Гарбуз, помідори (розрізаною стороною вниз), цибулю і часник на деко, покрите папером для випічки або фольгою, збризнути маслом, поставити в духовку і випікати протягом години, часник вийняти через 20 хвилин після початку запекания.
3. Підготувати запечені овочі: гарбуз відокремити від шкірки і нарізати шматочками, помідори очистити від шкіри, ложкою видалити насіння (сік зібрати і залишити для супу), цибулю і часник очистити від шелухи.
4. Овочі з соком покласти в чашу блендера, додати бульйон, вершки (кокосове молоко) і спеції і ретельно змолоти. Вилити в каструлю і довести до кипіння. Подавати опціонально з смаженими на сухій сковороді гарбузовим семечками.