Вершковий грибний суп

Вершковий грибний суп простий рецепт. Ви будете в повному захваті від цієї страви, так що беріть рецепт на замітку👌🏼 Обов’язково приготуйте за цю осінь, виходить смачніше крем-супу😃

Інгредієнти

•Королівські Печериці – 750 р.
•Цибуля ріпчаста – 120 р.
•Часник – 3 зубчики.
•Чебрець – 2 ч. л.
•Борошно – 60 р.
•Вершки жирні – 130 мл
•Петрушка – 15 р.
•Курячий бульйон – 500 мл
•Вершкове масло – 20 р.
•Рослинна олія – 15 мл
•Вино біле сухе – 75 мл.
•Сіль/Перець – за смаком.

для бульйону:
•Курячі крильця – 5 шт.
•Цибуля ріпчаста – 1 шт.
•Морква – 1 шт.
•Лавровий лист – 2 шт.
•Вода – 1.5 л.
•Запашний перець – 2 ч. л.
•Сіль – 2 ч. л.

Вершковий грибний суп покроковий рецепт

1. Підготуємо і наріжемо всі необхідні інгредієнти. У каструлі на середньому вогні розтопити вершкове масло і додамо до нього ще трохи рослинного. Обсмажимо цибулю 2-3 хвилини, поки він не стане м’яким, слідом додамо часник з чебрецем і готуємо до появи аромату, ~ 1 минуту.

2. Додаємо гриби і готуємо 5-7 хвилин (поки не осядуть), після чого вливаємо червоне або біле сухе вино і даємо покипіти 5 хвилин. Присыпем гриби борошном і ретельно все перемішати, готуємо протягом 2 хвилин, після чого заливаємо курячий бульйон, знову перемішуємо і доводимо до кипения.

3. Зменшимо вогонь до нижче середнього, приправимо сіллю, перцем. Накриємо кришкою і даємо покипіти 10-15 хвилин, періодично помішуючи, поки не загусне. Зменшимо вогонь до мінімуму і вмешаем і додамо вершки петрушку.

4. Дамо вершків розігрітися, але не доводимо до кипіння. На цьому етапі можна відрегулювати баланс солі і перцю. Подаваем у гарячому вигляді доповнивши хрусткими гренками.

Відео рецепт 👇