Гарбузовий крем суп Том Ям з морепродуктів, грибами і галангал

Як смачно зробити Гарбузовий крем суп Том Ям з морепродуктів, грибами і галангал простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. 🦐 в рубриці “Страви які ніхто не буде готувати”. Не пам’ятаю чи є в Таїланді така версія те яма, але гарантую, що це дуже смачно 👌 Гарбузова основа робить цей суп більш насиченим і густим, а солодкість гарбуза шикарно гармонує з гостротою пасти і морепродуктів. Чим замінити і де купити, якщо потрібно запитуйте в коментарях 👇

Інгредієнти

На 3-4 порції:

Гарбуз 1 кг 🎃
Часник 2 зубчики 🧄
Корінь імбиру 2 см
Галангал 2 см
Лемонграс 1 стебло
Печериці 4-5 шт.
Креветки 6-8 шт.🦐
Кальмари 3 шт.🦑
Рибний соус 20 мл
Паста том ям 2 ст. л.
Листя кафрського лайма 3-4 шт.
Помідори черрі 6-7 шт.🍅
Кокосове молоко 200 мл 🥥
Лайм і кінза для подачі ☘️

Гарбузовий крем суп Том Ям з морепродуктів, грибами і галангал покроковий рецепт

1. Гарбуз очистити, нарізати невеликими шматками, залити водою так, щоб вона тільки покривала гарбуз. Довести до кипіння і варити протягом 15 хвилин. Готову гарбуз пюрировать разом з жидкостью.

2. Креветки очистити, вийняти кишку, кальмарів очистити і нарізати. У каструлю влити рослинне масло і обсмажити в ньому дрібно нарізані часник, галангал, корінь імбиру і лемонграс протягом 30 секунд.

3. Додати нарізані печериці, морепродукти. Влити гарбузове пюре. Влити рибний соус, пасту том ям, розведену в 50 мл воды.

4. Додати листя кафрського лайма, помідори черрі нарізані навпіл. Влити кокосове молоко і довести суп до кипіння. Розлити суп по тарілках, прикрасити скибочками лимона і зеленню кінзи ☘️

Відео рецепт 👇