Місо бата рамен з торі пайтан

Як смачно зробити Місо бата рамен з торі пайтан простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Відомий на Хоккайдо місо рамен з вершковим маслом, який доповнюють кукурудзою і зеленою цибулею.
У центр тарілки з раменом кладуть шматочок вершкового масла, який повільно тане і надає бульйону вершковий смак. Для більш насиченого смаку місо, можна використовувати місо масло (його рецепт нижче і в актуальному у вкладці «Масла»)
Для основи місо рамена більше підійде бульйон Торі Пойтан. Це білий мутний курячий бульйон. Рецепт 👇

Інгредієнти

🥣 Торі Пайтан
– Курка – 2 шт
– Крила курячі – 1,5 кг
– Вода – 5,5 літрів
– Імбир – 5 см
– Часник – 1 головка
– Цибуля 🧅 – 2 шт
– Морква – 1 шт

🧈 МІСО МАСЛО:
– Світлий місо – 2 ст. л
– Вершкове масло – 2 ст. л

🍜 1 порція Місо Бата Рамена:
– Місо тарі – 2 ст. л
– Торі пайтан – 500 мл
– Локшина рамен – 1 порція
– Місо тясю
– Кукурудза – за смаком
– Зелений лук – за смаком
– Пекінська капуста – за смаком
– Смажений тофу
– Мариноване яйце
– Вершкове або місо масло ✅

Місо бата рамен з торі пайтан покроковий рецепт

1. Торі Пайтан:
– М’ясо складаємо у велику каструлю, заливаємо водою, щоб вона повністю покрила м’ясо. Доводимо до кипіння і даємо покипіти пару хвилин і зливаємо. Добре промиваємо
– Повертаємо в каструлю і заливаємо 5,5 літрами води.
– Варимо бульйон на сильному вогні, періодично знімаючи пінку і перемішуючи 3 години
– Бульйон весь час повинна сильно кипіти, періодично підливаємо воду, щоб підтримувати рівень води.
– Через 3 години варіння блендером або товкачиком добре розминаємо м’ясо
– Варимо ще 1 годину, підтримуючи рівень води і перемішуючи
– Через 1 годину додаємо овочі
– Варимо ще 2 години, АЛЕ перестаємо підливати воду, уваривая бульйон (можна прикрити кришкою)
– Бульйон добре проціджуємо, даємо охолонути і ставимо на ніч у холодильник ✅
2. 🧈 МІСО МАСЛО:
Добре перемішуємо, для простоти використання краще покласти в квадратну форму і прибрати в холодильник на ніч. Потім порційно нарізати кубиками ✅