Суп Щі червоні зі свіжою буряком, капустою і мясом індички

Як зробити Суп Щі червоні зі свіжою буряком, капустою і м’ясом індички простий рецепт. Цей суп – смачна варіація борщу, яка особливо хороша з молодими овочами з грядки. Я часто варю супи з філе стегна або гомілкою індички, але можна, звичайно, використовувати яловичину, свинячу вирізку або курку.

Інгредієнти

– Філе стегна індички – 500 г
– Вода – 4 л
– Цибулина середнього розміру – 1 шт. (для бульйону)
– Сіль – 1 ч. л. без гірки або за смаком
– Буряк молода з бадиллям маленького розміру (приблизно з яйце) – 3 шт.
– Морква молода – 1 шт.
– Молодий ріпчаста цибуля – 1 шт.
– Перець ґрунтової – 1 шт.
– Рослинна олія – 2 ст. л.
– Помідори – 2 шт.
– Капуста – 1/4 маленького качана
– Картопля молода маленького розміру – 5 шт.
– Часник молодий невеликого розміру – 1 головка (ціла)
– Кінза, кріп, петрушка – декілька гілочок
– Зелена цибуля – кілька пір’їнок
– Сметана і зелень для подачі

Суп Щі червоні зі свіжою буряком, капустою і м’ясом індички покроковий рецепт

1. Індичку помити, покласти у велику каструлю, залити водою, додати очищену цибулину. Довести до кипіння і варити ~45 хвилин. Поки вариться бульйон, нарізати тонкою соломкою молода цибулька, морква, буряк, перець. Розігріти сковороду, налити олію, викласти овочі і обсмажити на середньому вогні 5 минут.
2. Нарізати стебла гички на шматочки довжиною ~0,5 см, додати до овочів і готувати 5-7 хвилин. Помідори нарізати шматочками і додати до овочів. Тушкувати все разом під кришкою на середньо-слабкому вогні 15-20 хвилин. При необхідності, якщо википає рідина, додати трохи воды.
3. Готовий бульйон посолити за смаком, викинути цибулину. Картоплю нарізати соломкою шириною ~0,5 см і додати в бульйон. Варити 5-7 хвилин (залежить від сорту картоплі). Капусту і листя гички буряків нарізати соломкою, додати в суп.
4. Очистити голову часнику, НЕ розбираючи на зубчики. Через 5 хвилин додати тушковані овочі і цілу головку часнику і варити все разом 5 хвилин. Зелень дрібно нарізати і додати в суп за 2 хвилини до закінчення варіння. Подавати зі сметаною, зеленню і бородінським хлебом.