Суп картопляний із квасолею

Суп картопляний із квасолею простий рецепт.

Інгредієнти

2 ст л рослинного масла
½ чашки нарізаної цибулі
1 середня морква, нарізана кубиками
1 нарізаний кубиками стебло селери
¼ ч л солі
5 зубчиків часнику, нарізаних
6 чашок нарізаного дрібними кубиками картоплі
3 гілочки свіжого розмарину
3 гілочки свіжого чебрецю
4 склянки овочевого бульйону
2 склянки води
2 склянки приготовленої білої квасолі каннеллини
1 чашка в’ялених помідорів, нарізаних
½ склянки нарізаної свіжої зелені (петрушка, цибулі, кріп і базилік)

ДЛЯ ПОДАЧІ:
Червоний мелений перець, сухарі (за бажанням)

Суп картопляний із квасолею покроковий рецепт

1. Розігрійте масло прямо в каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю, моркву, селеру, сіль і готуйте 5 хвилин (поки цибуля не стане прозорим) ⠀ ⠀ Додайте часник, картоплю і готуйте 5 хвилин або поки часник не стане ароматним, а картопля не почне розм’якшуватися. ⠀ ⠀

2. Додайте в каструлю овочевий бульйон, воду, гілочки розмарину і чебрецю. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 15 хвилин або поки картопля не стане м’яким. Видаліть гілочки зелені. ⠀ ⠀ Додайте білу квасолю і вимкніть вогонь. ⠀ ⠀
3. Перелийте близько 4 чашок супу в блендер. Змішуйте на високій швидкості до отримання однорідної маси. Перелийте змішаний суп назад в каструлю і перемішайте. ⠀
4. Додайте в’ялені помідори і свіжу зелень, як тільки знову закипить – вимикайте 👌🏻 Розкладіть по тарілках і за бажанням подавайте з меленим червоним перцем і грінками 😋