Французький цибулевий суп з вином

Як смачно зробити Французький цибулевий суп з вином простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей суп більше карамельний, ніж цибулевий. У процесі тривалого томління цибулю карамелізується, йде гіркоту і різкий смак. Готовий суп розливають по керамічним глибоких тарілках, зверху кладуть підсмажений шматочок білого хліба, посипають сиром і запікають у духовці. Спершу може здатися, що готувати його важко, але він не вимагає до себе великої уваги, все за вас зробить час.

Інгредієнти

1 кг цибулі
100 г вершкового масла
50 г тростинного цукру
1 ч. л. солі
100 г портвейну або крепленного білого вина
400 г яловичого бульйону
Маленький пучок свіжого чебрецю
Пара листочків лавра
4 шматочки білого хліба
50 г тертого твердого сиру

Готуємо 2,5 години
Отримуємо 4 порції

Французький цибулевий суп з вином покроковий рецепт

1. Сумно визнавати, але не існує способу очистити цибулю і не розплакатися. У цьому кухаря безсилі. Очистіть цибулю, наріжте його соломкою, не дуже дрібно, інакше цибулю швидко перетвориться на кашу при приготуванні. Візьміть велику жароміцну каструлю з товстим дном і розтопіть вершкове масло, всипте цибулю, сіль і сахар.
2. Тушкуйте цибулю на середньому вогні близько півгодини, накривши кришкою і періодично помішуючи лопаткою. Влийте алкоголь, знову накрийте кришкою і приберіть каструлю в духовку (180 ° С) на 1,5 години. Через це час цибуля закарамелизуется і зменшиться в об’ємі в кілька разів. Розігрійте яловичий бульйон до кипения.
3. Я готую бульйон заздалегідь: яловичину на кістці, моркву і цибулю запікаю в духовці близько години, складаю в каструлю, заливаю водою і варю близько 1,5 годин на повільному вогні. Солю, перчу за смаком, остуджую бульйон, розливаю по формам і заморожую. Використовую для приготування рамена, різотто, пасти і т.д.
4. Каструлю з цибульним супом вийміть з духовки, поставте на вогонь, влити яловичий бульйон і додайте трави. Перев’яжіть лавр і тимьян ниткою, щоб в кінці варіння було зручно витягувати їх з супа.
5. Варіть суп без кришки ще 20 хвилин. Готовий суп розлийте по невеликим глибоких тарілках, зверху покладіть шматочок підсмаженого в тостері хліба, тертий сир і запечіть в духовці 7-10 хвилин при 200С.