Суп пюре з гарбуза з індичкою

Суп пюре з гарбуза з індичкою простий рецепт. Осінь — чудова пора. Прийшла пора відкривати сезон зігріваючих супів. Відмінний варіант — пряний гарбузовий суп-пюре з грудкою індички. Саме час приготувати такий суп, адже зараз високий сезон дозрівання гарбуза. Це дуже просте у приготуванні блюдо, з простих інгредієнтів, замість індички можна використовувати курячу грудку.

Інгредієнти

Грудка індички — 500 г;
Гарбуз — 500 г;
Морква — 2 шт;
Ріпчаста цибуля — 2 шт;
Часник — 3-4 зубчики;
Імбир — 12-15 м;
Оливкова олія — 2 ст. л.;
Вершки жирні — 100 мл;
Петрушка — жменю рубаної зелені;
Сіль — від 1,5 ч. л., далі за смаком.

Суп-пюре з гарбуза з індичкою покроковий рецепт

1. А далі все дуже просто! Розігріваємо в каструлі оливкову олію і обсмажуємо дрібно нарізані цибулю, моркву, часник і імбир. ⠀ Філе індички нарізаємо однаковими, не дуже дрібними шматочками, солимо, перчимо і обсмажуємо на розігрітій сковороді, на краплі олії до готовності і красивого румянца.

2. Індичка смажиться швидко, 8-10 хвилин. Індичку виймаємо і відставляємо в сторону. ⠀ Гарбуз нарізаємо довільними, не дуже великими шматочками. Вливаємо в каструлю з піджаркою один літр води, додаємо шматочки гарбуза, солимо за вкусу.

3. Варимо на середньому вогні протягом 25 хвилин до готовності, м’якості гарбуза. ⠀ Коли гарбуз приготувалася, додаємо вершки. Добре перемішуємо, знову доводимо до кипіння, балансуємо смак солі, подрібнюємо овочі блендером до гладкого стану пюре. ⠀

4. В тарілку викладаємо гіркою шматочки індички, акуратно наливаємо суп, посипаємо рубаною петрушкою. ⠀ Якщо ви любите суп більш густої консистенції, додайте меншу кількість воды.

Відео рецепт 👇