Суп харчо з мясом яловичини і рисом по грузинськи

Як смачно зробити Суп харчо з м’ясом яловичини і рисом по грузинськи простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Бульйон:
1. Яловичина ляшки 2шт (приблизно 1кг)
2. Цибуля 1шт 🧅
3. Морквина 1-2шт 🥕
4. Чилі 1шт 🌶️
5. Лаврушка 2шт 🍃
6. Запашний перець 4шт
7. Сіль

Піджарка:
1. Цибуля великий 2шт 🧅
2. Томатна паста 1ст.л. з гіркою 🍅
3. Аджика 1ст.л.
4. Томатний соус класичний 230-250гр 🍅
5. Уцхо-сунелі 2ч.л.
6. Кондари (Чабер) 2ч.л.
7. Барбарис 1ч.л.
8. Сіль, рослинне масло

Добавки:
1. Рис круглий 150гр 🍚
2. Великий пучок кінзи 🌿
3. Часник 2-3 зубчики 🧄
4. Волоські горіхи 40гр
5. Соус ткемалі класичний 2ст.л.
6. Лаваш
7. Кавказький сир типу адигейського
Розраховане на 3л готового супу

Суп харчо з м’ясом яловичини і рисом по грузинськи покроковий рецепт

1. Бульйон: чистимо цибулю і морквину, розрізаємо навпіл і ” підпалюємо на сухій сковороді. У велику каструлю складаємо м’ясо, підсмажені цибулю і моркву, цілий перчик чилі, лаврушку, перець запашний, 1ч.л. солі, заливаємо водою (2,1-2,2 л), доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо газ (не в Європу, а на плиті 🤣) і варимо під кришкою 1 час.
2. Поки вариться бульйон, нарізаємо на кубики цибулю і обсмажуємо на рослинно олії до золотистого кольору. Додаємо в сковороду аджику і томатну пасту, все перемішуємо і злегка підсмажуємо, далі додаємо спеції (барбарис, уцхо-сунелі, чабер) і продовжуємо обсмажувати. В цей момент з’явиться такий потужний і смачний аромат, що можна впасти в ейфорію 😆

3. Далі вливаємо томатний соус і тушкуємо ще кілька хвилин. Не забуваємо посолити нашу піджарку. З бульйону виймаємо і викидаємо всі овочі і спеції, дістаємо м’ясо, даємо йому охолонути, розбираємо, нарізаємо на кубики і повертаємо в каструлю. Чистого бульйону має залишитися приблизно 2л.
4. Додаємо в каструлю рис (тут два варіанти, якщо хочете супер густий і крохмальний суп, то промивати не треба, якщо хочете просто густий суп, то попередньо промийте, я 100гр промив, 50гр – ні), перекладаємо туди ж нашу томатну суміш і варимо 15-20 хвилин до повного приготування риса.
5. В кінці додаємо дрібно нарізаний часник і кинзу, дрібно нарізані (попередньо підсмажені на сухій сковороді) волоські горіхи, ткемалі, все перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися ще, в ідеалі на ночь.

6. Подаємо харчо з кінзою, свіжим лавашем і сиром. Взагалі прикольно тріскати гостре харчо з хлібом і сиром, приємного апетиту😋
7. P. S. Мій рецепт вийшов помірно гострим, якщо хочете, щоб вас прожигало, додавайте більше аджики і чилі 🔥