Холодний литовський борщ на кефірі з буряком

Як зробити смачний Холодний литовський борщ на кефірі з буряком класичний простий рецепт. Я не знаю, як точно назвати це блюдо, тому що у нього дуже багато назв, але скажу точно, що це смачний холодний борщ, чимось нагадує окрошку, тому в спеку – просто чудово!

Інгредієнти

•150-200 грам буряка
•3 яйця + 2 яйця на прикраси
•150 грам огірок свіжий
•40 грам зелені (кріп, зелений дві)
•500 -800 гр кефіру
•сіль, перець за смаком
•100 грам сметани
•0,5 чайної ложки гірчиці

Холодний литовський борщ на кефірі з буряком покроковий рецепт

1. Буряк очищаємо, робимо невеликі надрізи, прибираємо в поліетиленовий пакет, зав’язуємо і ставимо в мікрохвильову піч на 8-9 хвилин. Перевіряємо шпажкою, буряк повинна бути мягкая.

2. Яйця відварюємо в підсоленій воді хвилин 10. Огірок очистити від шкірки і натираємо на крупній тертці. Буряк і яйця остудити, натерти на крупній терке.

3. Додати січену зелень, сметану, гірчицю, залити кефіром, перемішати. Довести суп до потрібної консистенції, можна додати води. Подаємо з яйцем і зеленню, можна додати печену картоплю). * Зберігається в закритій тарі в холодильнику до трьох дней.

Відео рецепт 👇