Оксамитовий крем-суп з курки і кукурудзи на вершках

Оксамитовий крем-суп з курки і кукурудзи на вершках простий рецепт. Шовковистий, солодкуватий, пряний , незвичайного кольору – ось такий виходить суп, та ще й з дуже простих продуктів. Суп по суті дуже бюджетний і в теж час святковий. А подавати його можна з грінками або тостами, але ми його доповнили запеченою куркою.⠀

Інгредієнти

– кукурудза конс. – 2 банки⠀
– вершки 20% – 350гр⠀
– бульйон курячий – 700-800гр⠀
– цибуля – 2 шт великий⠀
– часник – 6 зуб ⠀
– вершкове масло – 50гр⠀
– винний оцет 6% – 3 ст. л⠀
– сіль/перець ⠀
– коріандр⠀
– орегано⠀
– сухий чилі за бажанням⠀
– курка – 500гр (за бажанням)⠀
– зелень для подачі ⠀

Оксамитовий крем-суп з курки і кукурудзи на вершках покроковий рецепт

1. Обсмажуємо цибулю, часник для золотавості. ⠀ З кукурудзи зливаємо жидность (рідина не виливаємо) і додаємо її до цибулі і часнику, продовжуємо смажити. ⠀ Додаємо винний оцет, спеції і подтушиваем. ⠀
2. Далі вводимо масло і починаємо додавати курячий бульйон (по чуть-чуть). ⠀ В самому кінці додаємо вершки, доводимо до закипання і прибираємо з вогню. ⠀
3. Про курку: курку запікаємо при 200гр 25-30хв (маринад :сіль, перець, оливкова олія, сік лимона, часник), нарізаємо після запікання на шматочки і подаємо з супом. ⠀
4. Суп блендируем до однорідності. ⠀ Подаємо із запеченою куркою і зеленью.