Холодний суп борщ літній

Як тільки починається літня спека, так одразу ж в інтернеті починають бушувати спори – яку готувати окрошку на кефірі, на білому квасі, на солодкому квасі. Як зробити смачний Холодний суп борщ літній рецепт. З гірчицею або без неї, з додаванням огіркового розсолу або без нього. До біса суперечки. У спеку треба готувати борщ! Це смачно. Це красиво. І це правильно!

Інгредієнти

На 3 літри води:
Буряк з бадиллям 400г
Картопля 400г
Яйця 5-6 шт
Огірки 300г
Шинка 200г
Редис 100г
Кріп 1 пуч
Лимони 2-3шт
Сіль, сахарпо смаку

Холодний суп борщ літній покроковий рецепт

1. Для і борщів зелених потрібен холодний буряковий відвар і холодна відварена картопля тому з овочів і почну. Бадилля теж у справу піде вода вже кипить. Її треба посолити, додати лимонного соку і тільки потім завантажувати буряк. Проварю хвилин 10, потім вже додам бадилля. Головне не переварити. Буряк має залишитися не расползшейся. Я поки картоплю почищу теж посолити і картоплю сюди. Мені такий спосіб підготовки картоплі здається більш простим, ніж варити цілком, а потім резать.

2. Ну і яйця треба відварити круто. До речі 10 хвилин пройшли пора додати бадилля і проварити все разом ще 2-3 хвилини. Борщ дуже смачна штука, тому має сенс готувати відразу побільше відвару. Він відмінно в холодильнику зберігається і стає тільки смачніше! ну і вистачить варити. Треба перевірити на сіль, кислоту і цукор….. буряк буває різна – якась дуже солодка, яка не очень.

3. Тому саме час виправити на смак – відвар повинен бути яскравим на смак – кисло-солодким. І враховуйте, що холодний здається менш солоним. Тепер його треба як слід остудити. В ідеалі взагалі на ніч у холодильник відправити! Картоплю теж пора відкинути на друшляк. Яйця доварятся їх треба буде очистити і остудити і на цьому поки все роботи завершены.

4. Остигати все буде довго. Перерва хтось борщ готує з відвареним м’ясом, хтось з ковбасою, хтось взагалі без нічого, а я хочу сьогодні з шинкою приготувати. Ось і ви орієнтуйтеся на свій смак! Ох як мені зараз буде хорошо!