Як смачно зробити простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Якщо запитаєте у мене, чому в розпал сезону я готувала з заморожені баклажанів і болгарського перцю @tm4sezona відповім – вони завжди під рукою. У сенсі, в морозильнику. За ними не треба бігти на ринок або в магазин. Досить зробити кілька кроків – і можна готувати. До того ж, вони вже помиті, оброблені і так і просяться в каструлю або сковороду. ⠀
Інгредієнти
баклажани різані -1 упаковка
різаний болгарський перець⠀-1 упаковка ⠀
лук -1 штука⠀
часник – 1/2 головки або за смаком⠀
насіння коріандру – 1/2 ч. л⠀
свіжий коріандр (кінза) – 1 пучок⠀
сіль 1 ст. л + за смаком⠀
оцет – 100 мл⠀
цукор – 1,5 ст. л або за смаком⠀
перець – за смаком⠀
окріп -1/2 склянки ⠀
Мариновані баклажани з болгарським перцем і коріандром покроковий рецепт
1. Баклажани опустити в киплячу воду з 1/2 ст. л солі і 50 гр оцту на 2 хвилини (після повторного закипання). ⠀
2. Цибулю і часник нарізати півкільцями, покласти на розігріту сковороду з рослинним маслом, покласти насіння коріандру, сіль і перець, через 2 хвилини додати нарізаний болгарський перец.
3. Тушкувати 5 хвилин. ⠀ Сіль 1/2 ст. л., цукор, остиглий оцет і окріп змішати. ⠀ Свіжий коріандр (кінза) нарізати.⠀ Все з’єднати, перемішати, прибрати в холодильник на 2-3 години. Можна дольше.
Відео рецепт 👇