Картопляні кульки у фритюрі

Як зробити Картопляні кульки у фритюрі рецепт простий. Знаю, багато в моєму блозі дуже чекають несолодких і максимально не борошняних страв. Щоб не тільки випічка. А то Новий рік скоро, а сукня в шафі не чоловік: не пробачить додаткового сантиметри 😂 Це закуска, яка хороша і швидкий обід, і до святкового столу. Тісто виходить дуже ніжним. Мої руки вже звикли до ніжної консистенції, але якщо вона вас лякає, то додайте борошно. Так кульки стануть більш податливими і збережуть ваші нервові клітини. Але якщо вас, як і мене, не лякають труднощі, то спробуйте такий варіант з мінімумом борошна ✌️ Тільки картоплю спочатку беріть не водянисту ❤️

Інгредієнти

⠀▫️ 550-600г картоплі (маса сирого)
⠀▫️ сіль за смаком
⠀▫️ 2ч.л. улюблених спецій
⠀▫️ 1 яйце С1 або С2
⠀▫️ 20г борошна + борошно на розбирання
⠀▫️ 500-600мл рослинного масла в залежності від вашої посуду

Картопляні кульки у фритюрі покроковий рецепт

1. Картоплю очистити і відварити. Злити всю рідину і при бажанні трохи підсушити в духовці, щоб пішла зайва волога. Розім’яти картоплю на пюре (не використовуйте блендер!!!!) До пюре додати яйце, сіль, спеції і перемешать.
2. Всипати борошно, перемішати ⠀ В каструлю або сковороду налити масло і поставити на середній вогонь. Готовність по температурі можна перевірити: масло повинно шипіти, коли ви кидаєте в нього невеликий шматочок теста.

3. На робочу поверхню насипати борошно. По ложці викласти картопляну масу і скачати кульки. Викласти кульки в гаряче масло. Готувати на пару хвилин з кожного боку до золотистої корочки