Томатно мясний соус болоньєзе

Субота….може цілком стати приводом для приготування. Як зробити Томатно м’ясний соус болоньєзе рецепт простий.

Інгредієнти

120 г бекону (кубиками) pancetta
80 г черешкової селери
80-100 г моркви
150-180 г цибулі
25 г оливкової олії
25 г вершкового масла
400-550 г м’ясного фаршу (змішаний)
70 г білого вина (можна і червоне 🍷)
100 мл окропу
250-350 г протертих помідорів консервованих у власному соку (“пасату ді помодоро”)
30 г томатного концентрату
лавровий лист
1 ч. л. солі
100 г молока (за бажанням)
перець за смаком

Томатно м’ясний соус болоньєзе покроковий рецепт

1. З допомогою блендера измельчить кубики бекону. Всі овочі вимити, очистити і також дрібно порубати (зручним для вас способом. У сотейнику/каструлі розігріти оливкове і вершкове масло і злегка обсмажити овочеву суміш разом з беконом 10-15 хв, час від часу помішуючи, до розм’якшення овощей.
2. Додати до овочевої суміші свино-яловичий фарш, розмішати, щоб не було грудочок і обсмажити все разом на досить сильному вогні хвилин 5. Додати вино, ще трохи збільшити вогонь під сотейник, продовжуючи обсмажувати м’ясної соус.
3. Потім додати протерті консервовані помідори, томатний концентрат (пасту), окріп, лавровий лист (❗️ за бажанням тут можна додати 1-2 «трояндочки» гвоздики), сіль, зменшити вогонь 🔥 до слабкого і готувати все близько години, час від часу помішуючи і контролюючи консистенцію соуса.

4. Він не повинен пригоріти. Але, тут багато що залежить від використовуваної посуду для приготування. У випадку, якщо вам здається, що соус занадто загус, просто додайте трохи бульйону або кипятка.
5. Після закінчення зазначеного часу за бажанням в соус можна додати молоко і продовжувати готувати ще 30 хв. В кінці перевірити м’ясний соус на сіль/перець. Зняти з вогню і дати трохи настоятися перед подачею на стіл! ПОРАДИ)) ⚠️
6. Такий соус можна подати з макаронними виробами типу тальятелле, фетуччини, рігатоні… (я люблю з фузіллі або «бантиками»), а також використовувати його для приготування ЛАЗАНЬЇ і канеллоні!!!

7. Я такий соус заморожую в морозилці!!! ❄️❄️❄️ він чудово переносить заморозку… 👍🏻👍🏻👍🏻