Хумус з буряком, нутом, тахін і часником

Як смачно зробити Хумус з буряком, нутом, тахін і часником простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. А ви знали, що з буряком можна приготувати хумус! Та ще який смачний! Основа традиційного хумуса — нут, тахін, оливкова олія та лимонний сік. Для яскравості і більшої користі я люблю додавати буряк.

Інгредієнти

▪️135 р. буряка
▪️100 р. нуту
▪️20 р. тахін (кунжунтная паста/урбеч, можна пропустити, але тоді це не хумус буде, як вважають ізраїльтяни)
▪️30 р. води
▪️10 р. лимонного соку
▪️10 р. оливкової олії
▪️1 зубчик часнику
▪️сіль за смаком
▪️Копчена паприка (дуже рекомендую)

Хумус з буряком, нутом, тахін і часником покроковий рецепт

1. Буряк заздалегідь відварити або запекти в духовці до м’якості. Нут відварити або взяти консервований. З лимона вичавити сік. Часник придавить.

2. Помістити все в блендер, вжух і готово!

3. Вода потрібна для того, щоб блендеру було легше подрібнювати нут, тому наливайте по трохи, дивіться на консистенцію. Можна зробити рідкіше або погустіше, на ваш вкус.

Відео рецепт 👇