Грузинські пхали з буряка, шпинату, кінзи, петрушки і горіхів

Як смачно зробити Грузинські пхали з буряка, шпинату, кінзи, петрушки і горіхів простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пхалі – одне з найпрекрасніших грузинських страв, справжнє національне надбання. Готувати пхали можна практично з чого завгодно, наприклад, з буряка, з трав, з курки, м’яса або риби. Яким би ні був основний компонент, пхали завжди залишається впізнаваним. Обов’язковою умовою є лише використання трьох компонентів: часнику, волоського горіха та великої кількості зелені.

Інгредієнти

шпинат – 200 г
Буряк-2-3 шт
Кінза -100 гр
Петрушка-100 г
Очищені волоські горіхи – 320 р
Часник – 4 зубчики
Білий винний оцет або бальзамічний оцет – за смаком
Хмелі-сунелі – 1\2 чайної ложки
Коріандр мелений – ½ чайної ложки
Сіль – за смаком
Чорний перець, червоний перець

Грузинські пхали з буряка, шпинату, кінзи, петрушки і горіхів покроковий рецепт

1. Шпинат ретельно помити, відварити в слабо киплячій воді не довше 2-3 хвилин для м’якості. Віджати зайву воду і прокрутити через м’ясорубку або дрібно нарізати іншим способом – блендером або за допомогою подрібнювача. Прокрутимо через м’ясорубку ще вже відварна свекла.
2. Так само прокрутити основу: волоські горіхи(волоські горіхи 2-3 рази прокрутити)часник, зелень. Потім основу приправым, поперчити, добре перемішати до однорідності. Розділимо на 2 частини (так як я готую з шпинату і з буряка, якщо у вас ще й інші інгредієнти, подвійте основу і розділіть стільки ж частин).
3. Одну частину додаємо шпинат, винний оцет і частину зелені (там визначитеся по консистенції)добре перемішаємо. А на 2 частину додаємо буряк , зелені і винний оцет, теж добре перемішаємо. Вийде пряна маса з незвичайним запахом.
4. Після цього залишилося тільки сформувати невеликі кульки і прикрасити їх половинкою горіха, зверху можна посипати зернами граната, або викласти їх як декор на тарілці. На новорічний стіл, мені здається буде саме то.

Відео рецепт 👇