Закуска гравлакс з лосося з буряком

Якщо ви ще не засолили червону рибу до Нового року, саме час це зробити. Даю простий, але ефектний рецепт гравлакса з буряком. Дуже смачна сьомга малосольна по цьому рецепту виходить 🔥 Як зробити закуску гравлакс з лосося з буряком рецепт простий. І якщо почати готувати її сьогодні ввечері (або завтра вранці 🙃 ), то до новорічній вечірці у вас буде готова дуже смачна закуска. ✅ Для засолу підходить будь-яка червона риба – сьомга, форель, горбуша, кета, кижуч. Але чим жирніше буде риба – тим смачніше вийде 🦈

Інгредієнти

на 1 кг риби:

1 кг філе лосося зі шкірою
160 г крупної солі
60 г цукру
1 середня буряк
невеликий пучок кропу
1 ч. л. лимонної цедри
50 мл горілки

Закуска гравлакс з лосося з буряком покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти, крім риби та горілки, кладемо в чашу блендера. Перебиваємо. На дно контейнера кладемо частина маринаду. На неї кладемо філе шкірою вниз.

2. Зверху викладаємо всю решту бурякову масу і рівномірно розподіляємо її. Зверху поливаємо горілкою. Накриваємо харчовою плівкою, зверху кладемо гнет.

3. Відправляємо в холодильник (або на балкон) на добу. Потім прибираємо гніт і перевертаємо рибу. Залишаємо ще на пару годин. Виймаємо рибу з маринаду і моєму холодною водою. Витираємо паперовими полотенцами.