Норка Крота торт з маскарпоне і полуницею

Як зробити Норка Крота торт з маскарпоне і полуницею рецепт. Вся моя стрічка усипана десертами з полуницею, всі дражняться! Ось хотіла показати вам смачну пасту, але немає…спочатку полуниця! В класиці цей торт частіше можна зустріти з бананами. Банани у випічці моє сімейство їсть, але все ж без особливого ентузіазму), я ж ніяк не заставлю себе полюбити тощо.
І ось, коли на теренах пинтереста я побачила розріз торта з полуницею, а в перекладі з англійської гугл видав його, як «Кротовий торт»))), ура, ура вирішено було пекти його саме таким! Далі перекладати не стала, бо шоколадний найсмачніший бісквіт у мене припасений, а крем отже ми вміємо))) загалом, ось вам відомий торт у моїй інтерпретації 😁 Настійно рекомендую піч, поки можна купити саму солодку полуницю!

Інгредієнти

Тортик невеликий, для маленької такої компанії, так що хто бажає, може збільшити інгредієнти вдвічі і взяти кулінарне кільце для випічки 20-22см.

Бісквіт 16 см в діаметрі
• 2 яйця З(126г)
• цукру 90г
• 5г цукру з нат.ваніллю Dr.Oetker
• 40г сл.масла
• 80г молока
• 90г борошна
• 4г розпушувача
• 20г алкализированного какао
• Щіпка солі

КРЕМ
• 200г маскарпоне або вершкового сиру
• 100г вершків 35% Пармалат
• 35г цукрової пудри (або за смаком)
• 5г ванільною пасти ARAMONA
• 30г шоколадної стружки (темний шоколад)

ПРОСОЧЕННЯ
• 40г полуниці
• 20г цукру
• 5г води

А так само
• 250-300г полуниці (залежно від розміру)
• Полуниця і м’ята для прикраси

Норка Крота торт з маскарпоне і полуницею покроковий рецепт

1. Бісквіт. Яйця кімн. температури збити з сіллю, цукром до білявою пишною маси. Молоко розігріти зі сл.маслом. Борошно просіяти з розпушувачем і какао. Всипати в збиті яйця, перемішати лопаткою. Влити гаряче молоко з сл.маслом, вимішати. Підготувати кільце 16см в діаметрі – обернути низ фольгою, всередину покласти кружок з паперу для випічки. Встановити на решітку або іншу рівну поверхность.
2. Вилити тісто. Випікати в розігрітій духовці до 175°С, близько 30-35мин. На тридцятій хвилині перевірила шпажкою на готовність – сира, накрила фольгою і пекла ще 5 хв. Остудити в кільці. Затягнути в плівку, прибрати в холодильник на 6 і більше годин. Визрів бісквіт вийняти з кільця, вирізати середину, формуючи рівномірний шар по дну і бортикам.
3. Обрізки бісквіта розкришити в дрібну крихту. Просочення. Полуницю дрібно нарубати. Всипати в сотейник, додати воду і цукор. Кип’ятити близько п’яти хвилин, перемішуючи лопаткою, додатково розбиваючи полуницю на більш дрібні шматочки. Остудити. Просочити шоколадний биквит-основу. Начинка Полуницю бажано взяти одного розміру або підрізати низу.
4. Щільно розмістити ягоди, широкою частиною вниз, всередині бісквітної основи. Крем. Маскарпоне та вершки з холодильника! Скласти їх в діжу, додати цукрову пудру і ванільну пасту. “Збити в густий крем. Натерти у готовий крем на тертці шоколад, акуратно перемішати. Викласти крем гіркою поверх клубники.

5. Обмазати їм же боки бісквітної основи зовні. Присипати цю конструкцію бісквітної крихтою, трохи притискаючи її до крему. Прибрати в холодильник на годину, для стабілізації. Перед подачею посипати шоколадною стружкою і прикрасити полуницею та мятой.