Оладки з качки і яблук з малиновим соусом

Як зробити Оладки з качки і яблук з малиновим соусом рецепт простий. Качка з яблуками поєднання давно не нове для всіх 👍 Але я готова посперечатися, що більшість з вас ніколи не пробували це👇Так що терміново шукайте фарш з качки і готуйте.

Інгредієнти

Качиний фарш ~500 гр;
Одне велике кисло-солодке яблуко;
1 / 2 середньої цибулини;
1/2 чл сухого часнику;
1 яйце;
Вершки 20% -30 мл;
Манна крупа 2 ст л;
Сіль ~1 чл без гірки;

Опціонально: сало (не солоне) 50 гр або вершкове масло 30 гр;

Для соусу:
Малина заморожена 300 гр;
Перець чорний 1 чл;
Цукор 1 ст л;
Кукурудзяний крохмаль 1 чл;
20 мл Вода;

Оладки з качки і яблук з малиновим соусом покроковий рецепт

1. Цибулину наріжте дрібним кубиком і зажарте на рослинному маслі до м’якості близько 10 хв на середньому вогні; Яблуко очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці; Манку замочіть у вершках на 10-15 хв; Подрібніть блендером яблуко і цибулю до однорідного пюре; Додайте всі інгредієнти до фаршу, туди ж відправте яйце, сухий часник і соль.
2. Вимішайте до однорідного стану ( можна міксером); якщо фарш занадто щільний – допускається додавання невеликої кількості води або бульйону; ⠀ ( для більш соковитою текстури можете додати до фаршу перекручене на м’ясорубці сало або натерте вершкове масло;
3. Я готувала без них, але якщо у вас фарш пісний, без жирку можна використовувати цей прийом); ⠀ Отриману масу викладайте по 1 столовій ложці в розігріту сковороду і обсмажуйте близько 4 хв на обидві сторони на середньому вогні;
4. Отримані оладки приберіть в розігріту на 170 гр духовку на 10-15 хвилин, виклавши їх на лист з пергаментним папером. ⠀ В цей час в сотейнику поставте на вогонь малину. Дочекайтеся закипання, зменшіть вогонь і проварити 10 хв. Далі, перетріть через масу сито.
5. В получишившйся сік додайте перець і цукор. (пробуйте на смак. Маса повинна бути не нудотно – солодким і мати гострі перцеві нотки). Влийте розведений у воді крохмаль і постійно помішуючи масу, варіть соус до загусання на середньому вогні в невеликому сотейнику. ⠀
6. Подавайте як на фото, гарячим👌🏼 ⠀ Це дуууууже незвично і смачно 🤤 Але готувати про запас такі оладки я не рекомендую. Вони смачні саме в гарячому вигляді 😅