Як зробити смачний Осетинський пиріг з буряковими листям і сиром простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
На 3 пирога:
600 мл води
1 ч. л. Солі
1 ст. л цукру
1 ст. л. дріжджів без гірки
Борошно-скільки візьме тісто
100-150гр. соняшникової олії
Начинка:
Листя буряків-600 гр
Сир 700-800 гр
Масло вершкове 100 гр
Сметана 2 ст. л.
Сіль за смаком
Осетинський пиріг з буряковими листям і сиром покроковий рецепт
1. В глибоку ємність вливаємо теплу воду; Туди ж додаємо сіль, цукор, дріжджі. Рукою розчиняємо дріжджі у воді. Додаємо просіяне борошно, перемішуємо руками і поступово замішуємо м’яке тісто, воно не повинно бути тугим, липне до рук…ми повинні прибрати з рук тісто і додати рослинне масло.. добре вимісити наше тісто… далі.. закриваємо рушником і прибираємо підніматися на годину півтора в тепле місце без протягів;
2. В цей час можна підготувати начинку-дрібно нарізати листя, сир пропустити через м’ясорубку або натерти на тертці. так як начинка з листя дуже примхлива, з’єднувати листя з сиром краще безпосередньо перед формуванням пирогів, інакше вона пустить сік і робити пироги буде складніше. Коли тісто підніметься, потрібно розділити його на 3 частини, сформувати кульки по 400 гр приблизно.. присипати борошном і дати піднятися ще приблизно 15-20 хвилин;
3. У цей час потрібно розігріти духовку до максимуму, і закласти туди сковороду (краще всього для цього підійде чавунна сковорідка. Приготувати начинку, з’єднати листя з сиром, додати сіль і сметану, все добре перемішати, зробити 3 кульки; далі починаємо формувати пироги, тісто розминаємо пальцями з двох сторін, в середину кладемо начинку, защипляем краю, розрівнюємо, як показано у відео)
4. Начинку в тісто слід класти 1:1 (400 гр тесту до 400-600 гр начинки) але смачніше коли її трохи більше. випікаємо класично 6-8 хвилин при максимальній температурі вашої духовки, поки не підрум’яняться….( я встановлюю режим піци). Після того як ми дістали готовий пиріг.. його потрібно рясно змастити вершковим маслом!
Відео рецепт 👇