Печеня з яловичини в горщиках з картоплею в духовці

Як смачно зробити Печеня з яловичини в горщиках з картоплею в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Печеня по методу «залив, забив, заточив»🤗 Вкрай ледачий і смачний варіант. Блюдо, в якому візуальні відчуття зовсім не збігаються з смаковими. Навіть може виникнути асоціація із стравами з роману «Кись» Тетяни Толстой.
«Якщо м’ясо чорного зайця як слід вимочити, так проварити в семи водах, та на тиждень-другий на сонечко виставити, та упарити в печі, – воно, глядиш, і не отруйне.»
Але немає. Тут густий томатний соус, насичений солодкістю сонячної кримської мадери з легким цитрусовим ароматом, в поєднанні з тушкованим м’ясом створюють смакову гармонію. А запах змушує потенційних шанувальників прискорити процес приготування і як можна швидше приступити до трапези

Інгредієнти

– 800 г крупно нарізаною яловичини (будь-яка частина)
– 400 г подрібнених томатів
– 200 г крупно нарізаного бекону
– 120 мл білого вина або мадери
– 3 смужки апельсинової цедри
– 3 з. часнику
– 2 ч. л. суміші прованських трав
– 1/2 ч. л. насіння фенхелю
– щіпка солі
– форма для запікання з кришкою або товстостінна каструля

Печеня з яловичини в горщиках з картоплею в духовці покроковий рецепт

1. В сухому сотейнику обсмажте до рум’яного кольору бекон, додайте вінчик, часник, помідори і доведіть до кипения.

2. У форму викладіть м’ясо, залийте томатну суміш, додайте всі інші інгредієнти, перемішайте, накрийте кришкою і приберіть на 2,5 години в духовку, розігріту до 140 гр.

3. Дістаньте і розкладіть по тарілках, в якості гарніру рекомендую картопляне пюре. Найприємнішого апетиту!

Відео рецепт 👇