Пиріжки Манники на молоці з сиром на сковороді простий рецепт. Манники – це традиційне для Полтавської області блюдо. Це такі маленькі кругленькі пиріжечки з різноманітними начинками. Найчастіше роблять з сиром і маком, а якщо несолодкі, то з м’ясом або печінкою. ⠀ Їли коли-небудь це блюдо? ⠀ Якщо ви любите українську кухню, досліджуєте її, пробуєте нові страви, то обов’язково приготуйте! ⠀ На смак вони дуже ніжні, смачні, особливо зі сметанкою. ⠀ Для приготування манников повинен бути кулінарний досвід і вправність. Бо ліпити їх треба швидко, поки манка гаряча. Холодна вона вже не зліпиться). ⠀
Інгредієнти
Для тесту:
500 мл молока
6,5-7 ст. л манки
Щіпка солі
Цукор за смаком (~1 ст. л)
Для начинки:
200 р сиру
1 яйце
Цукор за смаком
(Або будь-яка інша начинка)
Крім цього, 1 яйце
Пиріжки Манники на молоці з сиром на сковороді покроковий рецепт
1. Підготувати начинку – всі складові перемішати. ⠀ Змішати манку, сіль і цукор. ⠀ Молоко довести до кипіння. Постійно помішуючи, тоненькою цівкою всипати манку. Варити приблизно 5 хвилин до густої каші. ⠀ Робочу поверхню присипати борошном. Викласти кілька ложок каші. ⠀
2. У центр кожного покласти начинку і, мокая руки в борошно, швидко зліпити кругленькі пиріжки. ⠀ Каструлю з кашею весь час закривати кришкою! Каша не повинна охолоджуватись! ⠀ Таким чином, приготувати все манники. ⠀
3. У сковороді розігріти вершкове масло. ⠀ Яйце збити. ⠀ Занурюємо кожен манник в яйце і обсмажте з двох боків до золотистої скоринки. ⠀
4. Подавати гарячими, зі сметаной.
Відео рецепт 👇