Інгредієнти
Мариновані яблука:
1 склянку дистильованого білого оцту
½ склянки води
⅓ склянки цукрового піску
1 столова ложка солі
2 гілочки кропу
1 чайна ложка чорного перцю горошком
1 яблуко гренні Сміт (або будь-терпке яблуко), нарізане часточками, потім розрізане навпіл, щоб вийшли трикутники
Зацукровані фісташки з перцем:
½ чашки обсмажених і солоних фісташок
3 столові ложки цукрового піску
¼ склянки води
Щедрі щіпки свіжого чорного перцю
Смажена буряк:
2 фунта буряків, будь-якого кольору, але приблизно однакового розміру, вимитої і висушеної (зелень видалена і залишена для іншого використання)
5 столових ложок оливкової олії, розділити
Кошерна сіль і мелений чорний перець
½ склянки шампанського або малинового оцту, або суміші того й іншого, розділити
Збитий козячий сир з травами:
8 унцій свіжого шевре (козячого сиру хорошої якості) кімнатної температури
Жирні вершки, для розбавлення
3 столові ложки подрібнених м’яких трав, таких як естрагон, зелений лук, петрушка, кріп і м’ята
Кошерна сіль
Цедра ½ лимона
Хрустка прошутто:
6 тонких скибочок прошутто
Збірка:
3 столові ложки оливкової олії
2 чайні ложки меду
Сік ½ лимона
Сіль
2 невеликі буряків Кьоджа (цукрова тростина), очищені, тонко нарізані і вживані в крижаній воді.
2-3 невеликі головки цикорію, такі як радіккіо, ендивій, эскароле, фризі, тревізо, кастельфранко та ін.; розірвані на невеликі шматочки
Дуже м’яка зелень для гарніру
Салат з маринованої буряків, цикорію, сиром і маринованими яблуками Гордона Рамзі покроковий рецепт
Дайте охолонути до кімнатної температури, перш ніж зберігати в холодильнику до 2 тижнів. Обсмажуємо фісташки: Помістіть всі інгредієнти в невелику каструлю на середньому вогні. Як тільки фісташки почнуть швидко пузиритися, часто струшуйте сковороду, щоб фісташки залишалися рухливими і рівномірно покрывались.
Дайте повністю охолонути і відокремте руками. Зберігати в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 5 днів. Запікайте буряк: Розігрійте духовку до 400F (205C). У великій мисці змішайте буряк з 3 столовими ложками оливкової олії і ¼ склянки уксуса.
Зніміть верхню фольгу і дайте охолонути, поки не охолоне. Використовуйте кухонний рушник, щоб легко видалити грубу шкірочку з буряків – це найпростіше зробити, коли вона ще гаряча. Наріжте буряк на скибочки товщиною близько 1 дюйма.
Збийте козячий сир: Помістіть козячий сир і трохи жирних вершків в миску середнього розміру. Використовуйте ручний міксер з насадкою для збивання і збивайте, починаючи з низької швидкості і поступово збільшуючи, поки суміш не стане легкою і пишною, приблизно від 30 секунд до 1 хвилини. Додайте зелень, сіль і лимонну цедру і швидко збийте до однородности.
Як тільки він стане хрустким, розламайте його руками на великі шматки. Заправте цикорій: У великій мисці збийте разом оливкова олія, лимонний сік, мед і сіль, щоб вийшла заправка. Коли буряк буде готова до подачі вийміть її з крижаної води і обсушите.
Розкладіть половину листя салату на іншій половині кожної миски, щоб деякі з них лежали поверх козячого сиру. Викладіть половину буряків зверху на листя салату в кожній мисці, потім викладіть на кожну половинку скибочок прошутто, мариновані яблука і фісташки. Прикрасити залишилася м’якою зеленью.