Салат з маринованої буряків, цикорію, сиром і маринованими яблуками Гордона Рамзі

Як смачно зробити Салат з маринованої буряків, цикорію, сиром і маринованими яблуками Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Мариновані яблука:
1 склянку дистильованого білого оцту
½ склянки води
⅓ склянки цукрового піску
1 столова ложка солі
2 гілочки кропу
1 чайна ложка чорного перцю горошком
1 яблуко гренні Сміт (або будь-терпке яблуко), нарізане часточками, потім розрізане навпіл, щоб вийшли трикутники

Зацукровані фісташки з перцем:
½ чашки обсмажених і солоних фісташок
3 столові ложки цукрового піску
¼ склянки води
Щедрі щіпки свіжого чорного перцю

Смажена буряк:
2 фунта буряків, будь-якого кольору, але приблизно однакового розміру, вимитої і висушеної (зелень видалена і залишена для іншого використання)
5 столових ложок оливкової олії, розділити
Кошерна сіль і мелений чорний перець
½ склянки шампанського або малинового оцту, або суміші того й іншого, розділити

Збитий козячий сир з травами:
8 унцій свіжого шевре (козячого сиру хорошої якості) кімнатної температури
Жирні вершки, для розбавлення
3 столові ложки подрібнених м’яких трав, таких як естрагон, зелений лук, петрушка, кріп і м’ята
Кошерна сіль
Цедра ½ лимона

Хрустка прошутто:
6 тонких скибочок прошутто

Збірка:
3 столові ложки оливкової олії
2 чайні ложки меду
Сік ½ лимона
Сіль
2 невеликі буряків Кьоджа (цукрова тростина), очищені, тонко нарізані і вживані в крижаній воді.
2-3 невеликі головки цикорію, такі як радіккіо, ендивій, эскароле, фризі, тревізо, кастельфранко та ін.; розірвані на невеликі шматочки
Дуже м’яка зелень для гарніру

Салат з маринованої буряків, цикорію, сиром і маринованими яблуками Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Замаринуйте яблука: Помістіть всі інгредієнти, крім яблук і кропу, в невелику каструлю і доведіть до кипіння. Як тільки цукор розчиниться, зніміть з вогню і дайте постояти кілька хвилин. Покладіть яблука і кріп у жаростійку банку. Як тільки рідина трохи охолоне, залийте яблука в банку і переконайтеся, що вони повністю занурені в рідину.

Дайте охолонути до кімнатної температури, перш ніж зберігати в холодильнику до 2 тижнів. Обсмажуємо фісташки: Помістіть всі інгредієнти в невелику каструлю на середньому вогні. Як тільки фісташки почнуть швидко пузиритися, часто струшуйте сковороду, щоб фісташки залишалися рухливими і рівномірно покрывались.

2. Вода почне випаровуватися, зменшіть вогонь до середньо-низького, як тільки більша частина води піде. Продовжуйте енергійно струшувати сковороду, поки цукор не почне корічневеть, потім зніміть з вогню. Негайно перекладіть на застелений пергаментом піднос або тарілку для охолодження, використовуючи вилку, щоб відокремити як можна більше (але не чіпайте, так як вони будуть дуже гарячими).

Дайте повністю охолонути і відокремте руками. Зберігати в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 5 днів. Запікайте буряк: Розігрійте духовку до 400F (205C). У великій мисці змішайте буряк з 3 столовими ложками оливкової олії і ¼ склянки уксуса.

3. Щедро приправити сіллю і перцем. Деко застеліть фольгою або використовуйте форму для запікання. Перекладіть приправлену буряк і всю рідину в форму для запікання і щільно накрийте фольгою, щоб не виходив пар. Випікайте на центральній решітці близько 1 години – 1 години 30 хвилин, в залежності від розміру вашої буряків, до м’якості, не зустрічаючи опору при протыкании ножем для чищення овочів або тестером для випічки (ви можете перевірити це через фольгу).

Зніміть верхню фольгу і дайте охолонути, поки не охолоне. Використовуйте кухонний рушник, щоб легко видалити грубу шкірочку з буряків – це найпростіше зробити, коли вона ще гаряча. Наріжте буряк на скибочки товщиною близько 1 дюйма.

4. Змішайте решту ¼ склянки оцту 2 столові ложки оливкової олії в мисці, досить великий, щоб у неї помістилася буряк, або перелийте прямо у великий пластиковий пакет на блискавці. Приправте сіллю і перцем і перекладіть ще теплу буряк в маринад, ретельно перемішуючи, щоб рівномірно покрити. Залиште буряк маринуватися мінімум на 30 хвилин, максимум на ніч.

Збийте козячий сир: Помістіть козячий сир і трохи жирних вершків в миску середнього розміру. Використовуйте ручний міксер з насадкою для збивання і збивайте, починаючи з низької швидкості і поступово збільшуючи, поки суміш не стане легкою і пишною, приблизно від 30 секунд до 1 хвилини. Додайте зелень, сіль і лимонну цедру і швидко збийте до однородности.

5. Обсмажуємо прошутто: Розігрійте духовку до температури 425F (218C). Помістіть решітку на деко з бортиками і викладіть скибочки прошутто на лист в один шар, намагаючись, щоб скибочки не перекривали один одного. Випікайте 8-12 хвилин, поки вони не стануть злегка золотистими і не почнуть хрустіти – вони будуть продовжувати хрустіти, коли охолонуть (як скибочки бекону).

Як тільки він стане хрустким, розламайте його руками на великі шматки. Заправте цикорій: У великій мисці збийте разом оливкова олія, лимонний сік, мед і сіль, щоб вийшла заправка. Коли буряк буде готова до подачі вийміть її з крижаної води і обсушите.

6. Додайте нарізану буряк і цикорій в миску і перемішайте, щоб з’єднати, спробуйте на приправу і відрегулюйте по мірі необхідності. Перед подачею на стіл розкладіть велику ложку козячого сиру з половинкам двох широких неглибоких тарілок, дозволяючи йому трохи піднятися.

Розкладіть половину листя салату на іншій половині кожної миски, щоб деякі з них лежали поверх козячого сиру. Викладіть половину буряків зверху на листя салату в кожній мисці, потім викладіть на кожну половинку скибочок прошутто, мариновані яблука і фісташки. Прикрасити залишилася м’якою зеленью.

7. Поради: -Просто не використовуйте прошутто для вегетаріанського страви. -Якщо ви запікаєте буряк різного кольору, запікайте її окремо у двох мішечках з фольги, щоб кольори не злиплися. Те ж саме стосується маринування. -Буряк можна приготувати за 2 дні, просто зберігайте в холодильнику в герметичному контейнері і доведіть до кімнатної температури перед подачею на стол.
8. -Листову зелень буряка можна гасити або використовувати в супах і рагу – вона багата вітамінами, мінералами і антиоксидантами. Ви також можете маринувати стебла, щоб не було відходів від коренів до кінчиків – підійде будь-який простий рецепт маринования.
9. -Надягайте рукавички, якщо не хочете, щоб фіолетова буряк забруднила ваші руки! І подбайте про те, де ви з ними працюєте, так як вони теж можуть забруднити поверхні. -Якщо ви не можете знайти цю чудову буряк Кьоджа, замініть її на кавунову редьку, щоб отримати такий же насичений цвет.