Шоколадний торт брауні з бананами і карамеллю простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
бісквіт брауні
🔸яйця С1 – 3 шт
🔸цукор – 50 г
🔸масло вершкове – 40 р
🔸темний шоколад – 70 р
🔸молочний шоколад – 80 р
🔸какао-порошок – 15 р
🔸банан – 40 р
⠀
Просочення шоколадна:
♦️вода – 100 мл
♦️цукор – 1 ст. л.
♦️какао порошок – 1 ч. л.
♦️коньяк – 0,5 ч. л.
⠀
Банани в карамелі:
🔶банани – 2 шт
🔶цукор – 120 г
🔶вершкове масло – 50 р
⠀
Глазур:
🔸темний шоколад – 100 г
🔸кокосове масло або олія – 30 г
Шоколадний торт брауні з бананами і карамеллю покроковий рецепт
1. Яйця розділити на білок і жовток. У миску розбити темний і молочний шоколад. Додати вершкове масло і розтопити в НВЧ імпульсами або на водяній бані. Збити білки з 1/3 цукру до м’яких піків. Збити окремо жовтки з 2/3 цукру до посветления. Додати збиті жовтки в розтоплений шоколад.
2. Туди ж какао порошок. Перемішати масу до однорідності. Стиглий банан розім’яти виделкою і додати в миску. Туди ж збиті білки. Акуратно перемішати лопаткою, щоб маса залишилася повітряної. Тісто перекласти у форму на 18 див. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці на режимі верх/низ, приблизно 25-30 минут.
3. Приготувати шоколадну просочення.
В ковші з’єднати воду, цукор, какао порошок. Довести до кипіння, остудити. За бажанням додати коньяк. Просочити бісквіт брауни.
В ковші з’єднати воду, цукор, какао порошок. Довести до кипіння, остудити. За бажанням додати коньяк. Просочити бісквіт брауни.
4. Карамелізовані банани.
Цукор нагріти на середньому вогні на сковороді з товстим дном. Довести до карамельного кольору. Не перемішувати! Додати вершкове масло. Обсмажити банани з двох сторін. Остудити на пергаменте.
Цукор нагріти на середньому вогні на сковороді з товстим дном. Довести до карамельного кольору. Не перемішувати! Додати вершкове масло. Обсмажити банани з двох сторін. Остудити на пергаменте.
5. Приготувати глазур.
У мисці з’єднати темний шоколад з олією, розтопити в НВЧ. Остудити. Полити бісквіт просочений. Дати стекти зайвої глазурі. Зверху прикрасити карамелізованими бананами.
У мисці з’єднати темний шоколад з олією, розтопити в НВЧ. Остудити. Полити бісквіт просочений. Дати стекти зайвої глазурі. Зверху прикрасити карамелізованими бананами.
Відео рецепт 👇