Шоколадний торт Медовик зі сметанним кремом і згущеним молоком

Шоколадний торт Медовик зі сметанним кремом і згущеним молоком простий рецепт.

Інгредієнти

🔻Для коржів:
✔️150 грам меду
✔️200 грам цукру
✔️2 яйця
✔️40 грам какао-порошку
✔️100 грам молока
✔️100 грам вершкового масла
✔️600 грам борошна
✔️1 ч. л. соди

🔻Для крему:
✔️900 грам сметани (бажано густу)
✔️1 банка згущеного молока (я брала звичайну, але вам раджу варену❗️щоб крем був густішим)

🔻Для глазурі:
✔️100 грам шоколаду (у мене гіркий)
✔️60 грам молока

🔸КБЖУ на 100 грам: 334/6/15/43

Шоколадний торт Медовик зі сметанним кремом і згущеним молоком покроковий рецепт

1. Коржі: Молоко нагріти (майже до кипіння) і всипати какао-порошок. Ретельно перемішати. Вийде густа маса. Вершкове масло розтопити. Трохи остудити. Мед нагріти (НЕ КИП’ЯТИТИ!) і всипати соду. Перемішати, утворюється піна. Трохи остудити. Яйця збити з цукром. До яйцям додати розтоплене масло. Додати какао з молоком.
2. Перемішати. Додати піну медову. Перемішати. Просіяти борошно і замісити тісто. Довго не місити! Тісто розділити на 9-10 частин. Накрити тісто від завітрювання і приступити до розкочуванні коржів. Тісто можна хвилин на 20-30 прибрати в холодильник. Тісто розкачати на пекарської папері або силіконовому коврике.
3. Вирізати коло (у мене 24 см). Корж густо наколоти виделкою і випікати при 160-180С ~ 5-7 хвилин. З коржа зняти папір і остудити на рівній поверхні, так як гарячі коржі м’які і можуть деформуватися. У мене вийшло 9 коржів. Один корж пішов на обсипку. ⠀⠀⠀
4. Крем: Збити сметану зі згущеним молоком за допомогою міксера. ⠀⠀⠀
5. Збірка: Зібрати торт, промазуючи кожен корж кремом (я робила це в рознімної формі, так як крем вийшов рідкий). Для глазурі розтопити гіркий шоколад разом з молоком в мікрохвильовці або на водяній бані і добре перемешать.
6. Покрити нею весь торт зверху і з боків). Залишився корж подрібнити в крихту і посипати нею весь торт. ⠀⠀⠀ Поставити в холодильник на півгодини-годину, і можна пробувати 🤤