Сливовий пиріг з мигдальною борошном на молоці

Як приготувати смачний Сливовий пиріг з мигдальною борошном на молоці рецепт простий в духовці. Подібний пиріг явно нашого хіт літа, печу його вже 4-й раз в різних варіаціях і він прекрасний. Соковитий, розсипчастий, повністю пісний/веган і навіть дієтичний! Готувала його і з цукром, і з медом, і з кокосовою борошном, і з звичайної, він завжди заходив на ура 🙌. В цей раз знову експериментувала з тестом і взяла мигдалеву борошно. Вийшло смакота 👍 Готуйте обов’язково! В середньому у мене пішло 200 г борошна. Ви можете взяти будь-які види, але мені дуже подобається міксувати з горіховою. В цей раз я взяла половину мигдальної, можна взяти подрібнені горіхи і насіннячка.

Інгредієнти

– 100 г мигдальної муки;
– 100 г (кукурудзяна+рисова+лляна);
– 160 мл раст. молока
– 80 мл раст. масла
– Підсолоджувач (я взяла стевію)

Начинка:
– 500 г сливи
– 2 ст. л кук. крохмалю
– Ваш підсолоджувач (у мене стевія в порошку)
– Жменя колотого мигдалю

Сливовий пиріг з мигдальною борошном на молоці покроковий рецепт

1. З’єднати всі інгредієнти для тіста, перемішати, якщо дуже розсипчасте, додати ще трохи молока. Дати 20 хв охолоне в холодильнику. Трохи розкачати і викласти у форму.
2. Тісто розсипчасте, але легко ліпиться. Можна «прим’яти» його прямо за формою. Сливи оснастити від цього кісточок, розділити на 2 половинки. Присипати основу крохмалем, змішати фрукти з підсолоджувачем і викласти в форму.

3. Присипати подрібненої горіховою крихтою, бортики змастити олією і запікати при 180° близько 30 мин.