Смачне тісто для піци

Рецепт найсмачнішого тіста для піци. Це найбільш смачне тісто, що я пробувала! Навіть серед піцерій! Повітряне, хрустке, солодко-солоний, неймовірне! А готується дуже просто! Повний урок по приготуванню піци є в актуальних сториз в папці «Піца».

Інгредієнти

270 р ледь теплої води
4 г свіжих або 2 г сухих дріжджів
15 г цукру
380 г борошна
Сіль 7 г
20 г рослинної олії

Смачне тісто для піци покроковий рецепт

1. 1. Дріжджі змішати з цукром і водою і залишити на 5 хвилин
2. Борошно змішати з сіллю і поступово додати туди воду з дріжджами. Замісити тісто до однорідності близько однієї хвилини. Накрити і дати постояти в теплому місці 30 хвилин
3. Потягнути тісто за краї вгору і загорнути в серединку. Знову накрити і залишити на півгодини.
4. Додати масло і таким же складанням вмішати його в тісто. Накрити і залишити на півгодини
5. Тісто розділити на 2 частини, сформувати кульки
6. Можна відразу випікати піцу, але краще прибрати тісто на добу в холодильник і готувати на наступний день
2. Випікання:
1. Тісто за півгодини вийняти з холодильника
2. На стіл покласти пергамент і присипати його манкою
3. Тісто розкачуємо, а розтягуємо руками (в сториз показала як. Папка «Піца»). Руки трохи змочити водою
4. Розтягнуте тісто перекладаємо на пергамент і розтягуємо в коло, формуються за ві бортики
5. Зверху викласти соус, сир і начинку
6. Випікати в максимально розігрітій духовці, можна з конвекцією. Деко теж розігріваємо в духовці, потім витягуємо його. Піцу з пергаментом перекладаємо на обробну дошку і з дошки перекладаємо на гарячий деко
7. Випікати 7-8 хвилин до рум’яної скоринки
3. І ще момент! Борошно для піци краще брати з великою кількістю білка. Я брала Макфу, в ній 12 г білка. Кількість білка вказано на упаковке.