Смажена стручкова квасоля в сметані з цибулею на сковороді простий рецепт.
Інгредієнти
– свіжа або заморожена спаржева квасоля 500 гр.
– цибулина 1 середня цибулина (у мене 2 шт. маленькі)
– часник-1-3 зубчики
– масло рослинне для смаження 1,5 ст. ложки
– сметана 1,5 ст. ложки
– сіль 1/2 ч. ложки
– перець мелений за смаком
Смажена стручкова квасоля в сметані з цибулею на сковороді покроковий рецепт
1. Свіжу квасоля промиваємо, ріжемо на частини. Відварити квасолю ми не будемо. 😉 В глибокій сковороді розігріваємо олію. На сильному вогні обсмажуємо подрібнену цибулю. Додаємо квасолю, перемішуємо. Зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо 15 минут.
2. За цей час кілька разів перемішуємо. Знімаємо кришку, додаємо сіль, перець і подрібнений часник. Перемішуємо. Додаємо вогонь і смажимо, помішуючи, 5 хвилин. Уся рідина повинна випаруватися, а квасоля трохи підсмажиться. Додаємо сметану, перемешиваем.
3. Якщо у вас плита електрична, відразу ж вимкніть конфорку – страва дійде на остигає. Якщо газова – доведіть до готовності ще 1-2 хвилини. Сметана повинна загуснути. Таку квасолю можна подати на гарнір або як закуску. Вона дуже смачна і в гарячому, і в холодному виде.