Хачапурі по-аджарськи тісто на кефірі і дріжджах

За численними проханнями публікую рецепт повторно ❤️ 🌞 Хачапурі по-аджарськи🌞 ⠀ Напевно, немає нічого смачнішого, ніж сир в ароматному і ніжному тесті!😋 ⠀Як приготувати смачні Хачапурі по-аджарськи тісто на кефірі і дріжджах рецепт простий і швидкий в духовці.
Єдиного рецепту у Хачапурі немає, в різних куточках сонячної Грузії готувати закуску будуть по-різному – можна побачити круглу, квадратну та трикутну форму. Осібно стоїть човник, наповнюється молодим сиром. Зверху вона заливається яйцем і шматочком несолоного вершкового масла.

Інгредієнти

Кефір – 150 мл
Тепла вода – 150 мл
Цукор – 3 ч. л.
Сіль – 1/2 ч. л.
Дріжджі – 1 ст. л.
Масло вершкове – 80 г
Борошно – 500-550 гр

Сир Сулугуні (від улюбленої марки) – 250 р
Домашній сир – 200 г
Яйця – 2-3 шт

Жовток (сирої) – 4 шт

Хачапурі по-аджарськи тісто на кефірі і дріжджах покроковий рецепт

1. В кефір (кімнатної температури) додати теплу воду, цукор, сіль, вершкове масло (розтоплене) і дріжджі. Перемішати і всипати 450-500 гр просіяного борошна. Замісіть тісто, накрити рушником і дати йому підійти 1-1,5 години (ніяких протягів). ⠀ Поки тісто підходить готуємо начинку.

2. Домашній сир сулугуні і яйця натираємо на тертці. ⠀ Ділимо тісто на чотири частини і кожну розгортаємо в пласт овальної форми. По краях викладаємо начинку. Звертаємо тісто так, щоб начинка виявилася в “свистків”, які утворюють своєрідні бортики.

3. Також, хачапурі повинен нагадувати за формою човник, тому з обох сторін сформуємо «носики». В середину викладаємо начинку. Змащуємо яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 мин.

4. За 5 хв до готовності виливаємо на сир по одному жовтку і знову в духовку. Не перетримуйте( жовток повинен бути рідким) ⠀ В готові хачапурі можна додати по шматочку вершкового масла і зелень!🌱 Буде ще смачніше!