Слабосолона червона риба форель домашня

Як смачно зробити Слабосолона червона риба форель домашня простий покроковий рецепт швидко. За цим рецептом можна засолити не тільки форель. Будь-яку червону рибу. Підійде й горбуша, як бюджетний варіант.

Інгредієнти

Форель – 1 шт
Сіль – 2 ст. л
Цукор – 1 ст. л

Слабосолона червона риба форель домашня покроковий рецепт

1. Рибу випатрати, вимити. Відрізати хвіст і голову. Розрізати по хребту на дві частини. Прибрати хребет і зрізати черевця. Все це піде для юшки. Виходить дві половинки филе.

2. Прибрати з філе всі кісточки (дуже швидко і зручно за допомогою пінцета для брів) Добре обсушити паперовими рушниками чи серветками. З’єднати сіль і цукор. Сіль потрібно брати велику, не йодированную.

3. Обсипати філе з усіх боків сумішшю солі і цукру і трохи втерти руками, як на відео. Скласти в скляну форму. Накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 24 часа.
4. Риба виходить ідеально просоленої, не багато і не мало. Вона бере на себе стільки солі, скільки їй потрібно. У мене вийшло філе на 500 р. Якщо у вас буде більше – 700-800, все одно беріть 2 ст. л солі і 1 ст. л цукру👌

5. Через добу рибу обтерти паперовими серветками і можна знімати пробу. Я трохи нарізала відразу поїсти, решта розрізала на кілька частин, обернула в харчову плівку і прибрала в морозилку. За необхідності будемо діставати. Приємного апетиту☺

Відео рецепт 👇